Львівщина посіла друге місце серед найпопулярніших туристичних місць в Україні, - Віталій Загайний

https://leopolis.news/post/44162/lvivshchyna-posila-druge-misce-sered-naypopulyarnishyh-turystychnyh-misc-v-ukrani---vitaliy-zagaynyy-

11/06/2021

Про розвиток туристичної галузі на Львівщини під час брифінгу розповів заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Літо – саме час для різного роду туристичних активностей. Управління туризму та курортів Львівської ОДА акцентує в першу чергу на активному, здоровому відпочинку, - зазначає він. - Сьогодні відбулось засідання комісії, яка розглядала ознакування веломаршрутів, зокрема тих, що включені у національну та міжнародну мережу. Це, наприклад, велосипедний шлях, що пролягатиме від Високого Замку до Ведмежого притулку «Домажир».  Він буде ознакованим і стане гарним доповненням міжнародного шляху в межах проєкту «Ровелове Розточчя» - разом попри кордони».

До слова, цього року буде створено нові безпечні можливості для веломандрівок на території Стрийського, Дрогобицького та Львівського районів.

Також в області активізують створення нових туристичних пропозицій та промоцію локальної екопродукції.

«Ми активно підтримуємо фермерські господарства, які готові працювати у туристичному форматі. І багато підприємств мають інтерес до такого роду діяльності. Зараз в області налічується понад 700 фермерських господарств. Майже три десятки із них готові приймати туристів. Це добрий показник. З огляду на те, що ми ще не позбулись наслідків пандемії, це той формат який на часі – активний, безпечний відпочинок на відкритому просторі. А ми позиціюємо Львівську область як регіон здорового і безпечного відпочинку. Фермерські господарства пропонують туристам активності на природі у сільській місцевості та здорову їжу. Плюс – це вигідно і для фермерів, бо є нагода збільшувати прибутки. Туроператори будуть приводити до них туристів, які купуватимуть крафтові смаколики. Бонусом реєстрації у проєкті «Гастромандри Львівщиною» є партнерська підтримка від облдержадміністрації», - додає Віталій Загайний.

Він також розповів, що Львівщина посіла друге місце серед найпопулярніших туристичних місць в Україні:

«За результатами соціологічного дослідження Міністерства культури та інформаційної політики, наша область потрапила до трійки найпопулярніших туристичних напрямків України. Також регіон увійшов до 5 напрямків, які б українці хотіли відвідати у майбутньому. Це не випадковість, а оцінка важливості щоденної роботи за різними напрямками».

Також до рейтингу популярних природних заповідників України потрапило «Розточчя», що в Яворівському районі.

До слова, до державної програми «Велике будівництво» увійшли 12 об’єктів для реставрації (палаци, замки, об’єкти Белзького заповідника).

Активізує туристичні потоки у гірську місцевість також дорожній проєкт «Малого Карпатського кола».

«Замки, мінеральні води, озера, водоспади, мальовничі гори – у нас є все. Тож запрошую усіх до незабутніх мандрівок. Проте, подорожуючи, не можна забувати про правила безпеки. Тож, щоб не трапилось лиха, обов’язково потрібно зареєструватися для походу в гори у ДСНС. Для цього є коротка онлайн-анкета, у якій потрібно вказати дату й місце початку походу, номер телефону і вершини на маршруті», - наголосив Віталій Загайний.

Також нагадуємо контактні номери телефонів рятувальних підрозділів:

Державна служба з надзвичайних ситуацій – 101, (032) 51-42-102;

Гірська оперативно-рятувальна служба (ГОРС) – (068) 251-75-96.

У Львівській області є Асоціація гірських провідників «Ровінь», де можна знайти експерта з подорожей у горах (номер телефону – 275-22-79; можна залишати заявки на e-mail – rovin@i.ua; сайт – (https://rovin.com.ua/);

На випадок нещастя є мобільний додаток «Саморятівник». Після завантаження і реєстрації у випадку надзвичайної ситуації можна скористатися його кнопкою «SOS» – сигнал тривоги автоматично буде надіслано на телефони близьких і служб порятунку. У додатку є інструкція з надання першої домедичної допомоги і алгоритм дій у випадку надзвичайної ситуації.

Leopolis.news