logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові пройде конкурс «Читання Молодого Міста. Натхненні Лемом»

23-06-2021 10:024584

У Львові пройде конкурс «Читання Молодого Міста. Натхненні Лемом»
Фото: osvitanova.com.ua

Вчора стартував прийом заявок на конкурс «Читання Молодого Міста». Це конкурс для авторів-початківців, що працюють з прозою та книжковою ілюстрацією. 2021 - рік 100-річчя видатного письменника-фантаста Станіслава Лема, тож цьогоріч прозову та ілюстративну частину конкурсу вирішили присвятити саме йому.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Прозова частина конкурсу триватиме до 1 серпня 2021 року.

Учасниками можуть бути літератори та літераторки, що визначають себе як автори-початківці, незалежно від віку, в арсеналі яких за минулий календарний рік накопичилось не більше 5 (п’яти) опублікованих робіт. Текст має бути україномовний, обсягом до 1500 слів. Тематика - наукова фантастика. 

Журі конкурсу:

Світлана Тараторіна

Ігор Колесник

Андрій Павлишин 

Конкурс на книжкову ілюстрацію триватиме з 25 червня до 3 серпня 2021 року. 

В рамках цього конкурсу організатори пропонують створити книжкову ілюстрацію до цілого твору або ж частини будь-якого твору фантаста Станіслава Лема. Учасниками можуть бути особи будь-якого віку, які визначають себе як ілюстратори-початківці.

Журі оберуть найкращі роботи та дадуть фіналістам кілька порад, які допоможуть покращити текст. Обрані тексти увійдуть до альманаху “Читання Молодого Міста” та будуть оприлюднені в електронному та друкованому варіантах. До того ж головний переможець конкурсу отримає грошову винагороду від міста.

Журі конкурсу: 

Юлія Стемпіцька

Ольга Марусин

Конкурс на книжкову критику триватиме з 24 червня до 2 серпня 2021 року. 

Вимоги: написання рецензії на книгу із довгого списку книг Премії - Львова Міста літератури ЮНЕСКО 2021 року, за яким можна ознайомитися за посиланням: https://cutt.ly/dnBaTBg 

Учасники матимуть змогу попрацювати над своїми текстами спільно з представниками журі - Юстиною Добуш та Ольгою Перехрест.

Роботи не повинні містити мови ворожнечі та закликів до насильства. Роботи потрібно наділасти на пошті young.city.readings@gmail.com з приміткою «Проза», «Ілюстрація» або «Критика».

За деталями потрібно звертатись на пошту: creative.city.lviv@gmail.com

Leopolis.news