logo
23/04
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
2 ...

У Cтрадчі відбудеться традиційна Всеукраїнська Проща

23-06-2021 10:146697

У Cтрадчі відбудеться традиційна Всеукраїнська Проща
Фото: lvivexpres.com

26 червня у селі Cтрадч відбудеться традиційна Всеукраїнська Проща.

Як інформує Яворівська РДА, 22 червня у Страдчі відбулася підсумкова виїзна нарада з питань підготовки прощі.

Участь у нараді взяли голова Яворівської РДА Ярослав Коминський, перший  заступник голови Зоряна Мірило, начальник відділу житлово-комунального господарства Віталій Коструба, начальник відділу економіки, агропромислового розвитку та інфраструктури Галина Прядко, отець Іван Колтун, виконавчий директор Місії «Відпустового центру «Страдецька гора» Богдан Дудзяний, представники всіх служб і військовослужбовців, перший заступник селищної голови Іван Мельник, Іван Карпа, спеціалісти відділу ЖКГ Володимир Бродик і Дмитро Цвірка, депутат Богдан Худоба, отці Іван та Михайло з церкви Успіння Пресвятої Богородиці, голова Новояворівської ОТГ Володимир Мацелюх, представники ДСНС, поліції, медичної служби та військові.

Обговорили питання завершення обкосу трав, утилізації кущів, заміну лавок, встановлення сповідалень, забезпечення питною водою та харчуванням у день Прощі, схеми розташування медичного пункту, біотуалетів, паркування автомобілів, організації торгівлі, необхідності дотримання карантинних норм та засобів індивідуального захисту.

Також наголосили на роботі правоохоронних органів, пожежної та медичної служб у день служби. Визначили місце розташування екрану та необхідної техніки для трансляції Урочистої Божественної літургії.

За результатами наради присутні напрацювали подальший план дій, з метою гідного проведення заходу.

Нагадаємо, 26 червня 2021 року відбудеться Проща у с. Страдч присвяченій Дню пам'яті Страдецьких Блаженних священномученика Миколая Конрада та мученика Володимира Прийми, а також Дню Мирянина УГКЦ. Цього року відзначають 80-річницю від дня мученицької смерті, а також 20-ту річницю від Беатифікації Страдецьких Блаженних, яка відбулась під час історичного візиту Святого Папи Івана-Павла II в Україні.

Leopolis.news