Львівська мерія замовила технічного радника для будівництва паркінгу на Петрушевича

https://leopolis.news/post/44803/lvivska-meriya-zamovyla-tehnichnogo-radnyka-dlya-budivnyctva-parkingu-na-petrushevycha

23/06/2021

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Будівництво планують втілити в державно-приватному партнерстві. Це механізм співпраці, за яким приватна компанія надає певні послуги громаді, а в свою чергу користується активами, які знаходяться у державній комунальній власності.

Що передбачають послуги технічного радника?

Договором із «Інститутом проектування Комфортбуд» передбачено, що підрядник проводитиме роботу у чотири етапи:

  1. Аналіз наявних містобудівних документів та розробка плану надання послуг ‒ 55,6 тис. грн/етап.
  2. Розробка детального ескізного проєкту, дослідження стану інженерних мереж на цій території, обсягу витрат. Розробка будівельних вимог для майбутнього будівництва ‒ 222,6 тис. грн/етап.
  3. Визначення кваліфікаційних критеріїв для майбутнього інвестора та рекомендації щодо вимог, які міська рада включить до договору з інвестором. Також фірма допомагатиме в його пошуку ‒ 55,6 тис. грн/етап.
  4. Допомога в проведенні конкурсу на визначення інвестора та у розгляді технічної частини заявок ‒ 37,1 тис. грн/етап.

Роботи виконуватимуть до повного виконання, але не довше 90 тижнів (1,7 року).

Що відбувається з паркінгами у Львові

З 2010 року, відколи діє теперішній генплан, планували спорудити щонайменще 9 парковок лише поблизу так званого малого транспортного кільця, окресленого вулицями Винниченка, Городоцькою, та Стефаника. І навіть були зарезервовані для цього місця. Серед них і на площі Петрушевича. За цей час жодного паркінгу в центрі міста поки так і не побудували.

Паркінг на Петрушевича ‒ доволі дорогий проєкт. За попередніми оцінками, він передбачає близько 300-340 паркомісць і орієнтовно коштуватиме від 280 до 350 млн грн. Ще у 2020 році міський голова Андрій Садовий повідомляв, що:

«Жодного охочого інвестувати у паркінг на площі Петрушевича поки нема».

А у міській раді заявляють, що паркінг на Петрушевича – пріорітетний, і у випадку його успішної реалізації, розпочнуться більш активні роботи по інших ділянках.

Раніше у коментарі для «Наші гроші. Львів» начальник управління інвестицій та проєктів Роман Старецький зазначав, що від часу оприлюднення обґрунтування до підписання угоди з інвестором зазвичай минає щонайменше 12-18 місяців.

Про тендер

Участь у закупівлі взяло три компанії. Окрім переможця, це ТОВ «Ежіс Україна» і ТОВ «АМБК». Пропозиція останньої компанії була суттєво дешевшою ‒ 288 тис. грн, але тендерний комітет відхилив компанію. Зокрема через те, що не зміг ознайомитись із її попереднім досвідом. Фірма подала документи у вигляді конфіденційної інформації.

ТОВ «Інститут проектування Комфортбуд» зареєстровано у Львові, а його власником є Андрій Вишневський. Компанія займається будівництвом та проєктуванням житлової, громадської та промислової забудови.

З початку 2020 року компанія отримала 5 держзамовлень на 4,6 млн грн.

Leopolis.news