logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

На Самбірщині провели Х Міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці Фест»

01-08-2021 19:415362

На Самбірщині провели Х Міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці Фест»

У селі Кульчиці Самбірського району уже вдесяте провели Міжнародний фестиваль української слави «Кульчиці Фест», який відвідав заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко.

Про це інформує пресслужба ЛОДА.

«Найперше вітаю усіх із тим, що активне культурно-мистецьке життя на Львівщині нарешті поступово відновлюється! «Кульчиці Фест» – це не просто мистецький захід. Це визначна подія, що просякнута духом культури і правдивої української історії. Це фестиваль, який нас об’єднує, який зміцнює наш український дух,  який нагадує нам про історію нашого славного козацтва, популяризує і береже наші традиції і фольклор.

Тож давайте разом вивчати і  творити історію нашої країни, щоб вона була могутньою і міцною! Щиро вітаю організаторів та усіх присутніх із відкриттям 10-го ювілейного фестивалю козацької слави «Кульчиці Фест»!», - сказав у вітальному слові Юрій Бучко.

Фестиваль розпочали із святкового богослужіння у церкві св. Флора і Лавра (УАПЦ), опісля провели науково-історичну конференцію, присвячену 400-річчю перемоги з’єднаних військ Європи під проводом Петра Сагайдачного у Хотинській битві.

Розважальна програма включала показ бойового гопака, козацьку ходу, виступи творчих та художніх колективів з Самбірщини і Львівщини, діяла ярмарка народних ремесел.  

Фестиваль «Кульчиці фест» покликаний сприяти розвитку туризму в Україні, відродження українського духу, популяризації в Україні козацького руху, започаткуванню унікального регіонального фестивалю в традиціях українського фольклору, як бази духовного відродження народу, поширенню традицій та побуту Козацької доби.

Захід проходить за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації.

Село Кульчиці Самбірського району - батьківщина героїв Гетьмана України Петра Сагайдачного та героя Віденської битви 1683 року, рятівника Відня від турків, засновника першої кав’ярні Європи Франца-Юрія Кульчицького.

Leopolis.news