Рішенням Окружного адмінсуду Києва, Дубляни виключено зі складу Львівської територіальної громади

https://leopolis.news/post/50209/rishennyam-okrujnogo-adminsudu-kyeva-dublyany-vyklyucheno-zi-skladu-lvivsko-terytorialno-gromady

25/09/2021

Про це йдеться на сторінці «Комітету захисту прав громад» у facebook.

Основна аргументація суду - це відсутність добровільності при об'єднанні територіальних громад.

Суд зазначає, що в ході розгляду справи встановлено порушення прав та охоронюваних законом інтересів позивача шляхом включення останнього до спроможної територіальної громади за відсутності такого волевиявлення та наявності рішення про його об'єднання з іншою територіальною громадою.

Вказані порушення принципів добровільності, відкритості та прозорості при формуванні перспективного плану формування територій громад Львівської  області в частині, що стосується Дублянської територіальної громади, на думку суду, мало своїм наслідком порушення принципів місцевого самоврядування.

«Перед скандальними рішеннями ЛОДА та Кабміну про насильне приєднання до Льова навколишніх громад я зазначав можновладцям, що це йде всупереч з Конституцією, Європейською хартією місцевого самоврядування, ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні" та ЗУ «Про добровільне об'єднання територіальних громад».Громади будуть оскаржувати неправомірні рішення, але в той час домінувала політична воля, а не верховенство права. Прогнозую, що зараз почнеться вереск ЗМІ, наближених до міського голови Львова, як і у випадку з рішенням щодо Малехова. Але сувора реальність така, що Львову немає чим похвалитися щодо поліпшення життя у приєднаних громадах. Для прикладу замість обіцяної частки із 500 млн грн реверсної дотації, які Львів віддавав у держбюджет, Дубляни отримують дірку від бублика», - повідомив активіст Віталій Горбатенко.

Leopolis.news