logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Видали довідник «Львівський модернізм» про будинки періоду міжвоєнного часу

22-10-2021 19:018782

Видали довідник «Львівський модернізм» про будинки періоду міжвоєнного часу

«Бюро спадщини» у Львові видало інформаційний довідник «Львівський модернізм» про будинки періоду міжвоєнного часу.

 

Зробили це у партнерстві із управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради та Інститутом архітектури НУ «Львівська політехніка», у рамках проекту «100 років модернізму у Львові», інформує «Бюро спадщини».

«В процесі реалізації проекту «100 років модернізму у Львові» підготовлено ряд відеороликівта проведено дослідження будівель епохи модернізму. Також розроблено інформаційний довідник «Львівський модернізм», який призначений насамперед для мешканців міста та власників приміщень у будівлях, побудованих у міжвоєнне двадцятиліття. Він стане своєрідним путівником для пізнання цінності архітектури», - розповів директор «ЛКП» Бюро спадщини» Павло Богайчик.

З довідника, зокрема, можна почерпнути рекомендації для відновлення і збереження кожного окремого архітектурного елементу та будівлі в цілому.

Завантажити електронну версію довідника можна на сайті Бюро спадщини ТУТ.

Нагадаємо, в рамках проекту “100 років модернізму у Львові” Бюро спадщини спільно з партнерами також  підготувало путівник «Шлях львівського модернізму». А ще встановили інформаційні таблиці на фасадах 30-ти історичних будівель Львова побудованих у міжвоєнний період. Це історичні будівлі, які розташовані на території історичного ареалу міста.

Проект “100 років модернізму у Львові” є переможцем конкурсу «Фокус на культуру 2020-2021», покликаний сприяти популяризації і збереженню культурної спадщини Львова, що сформувалася у міжвоєнний період.

Leopolis.news