logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

У Греції антивакцинатори платили лікарям за щеплення фізрозчином, а отримали справжню вакцину

08-11-2021 17:236733

У Греції антивакцинатори платили лікарям за щеплення фізрозчином, а отримали справжню вакцину
Фото: ілюстративне

У Греції противники вакцинації від COVID-19 платили по 400 євро лікарям, щоб ті кололи їм замість вакцини фізрозчин.

 

Та часто лікарі брали гроші, але кололи Pfizer, щоб уникнути неприємностей на роботі, інформує «Час-Дій» із посиланням на грецький телеканал Mega TV.

Зокрема, низка грецьких ЗМІ повідомили про масові випадки підробки сертифікатів про вакцинацію. Нібито лікарі із сотні центрів по всій країні видавали громадянам документ без щеплення або після введення фізрозчину. Таким чином, за попередніми підрахунками, підроблені сертифікати отримали понад 100 тисяч осіб.

У МВС запевняють, що ошуканців значно менше, та загалом проблему не заперечують.

Нині нещеплені греки зобов’язані складати ПЛР-тести двічі на тиждень. Але без сертифіката вхід до деяких закладів для них закрито. Саме це могло підштовхнути людей до афер із щепленням.

Як написала газета tovima, у схемі брали участь: від 100 до 200 центрів вакцинації із 2 тисяч існуючих; 200 – 300 лікарів та медсестер; понад 100 тисяч громадян отримали підроблені довідки про щеплення незаконними методами.

Тепер перед владою Греції стоїть завдання оцінити реальну епідситуацію в країні та колективний імунітет. Також не виключено, що будуть посилені й антиковідні заходи. 

Leopolis.news