Апеляційний суд залишив провокатора та антивакцинатора Остапа Стахіва під вартою

https://leopolis.news/post/53730/apelyaciynyy-sud-zalyshyv-provokatora-ta-antyvakcynatora-ostapa-stahiva-pid-vartoyu

24/11/2021

Про це пише Zaxid.net.

Сам Стахів у суді заявив, що СБУ досі його не допитала у кримінальній справі. Він також заявив, що спецслужбовці «виводили його у в лісі біля Сколе і намагались залякати». Також Стахів розповів, що його утримують у маленькій камері з протягом, погано годують. Він зачитав свою заяву в поліцію про порушення його прав у камері СІЗО.

Прокурор Георгій Зенін попросив клопотання адвоката Стахіва не задовольняти. Він наголосив на тому, що Стахіва підозрюють у злочинах, які стосуються повалення та зміни конституційного ладу в Україні. Прокурор запевнив суд, що Остап Стахів може переховуватись від слідства і нагадав, що Стахів не прийшов на перше судове засідання у своїй справі, бо переховувався в лікарні на Закарпатті.

Після судових дебатів суддя Ігор Галапац відмовив Остапу Стахіву у задоволенні апеляційної скарги і залишив чинним рішення першої інстанції. Отож Стахіва утримуватимуть під вартою до 16 січня 2022 року. Втім він може внести 998,8 тис. грн застави і вийти на свободу. Це рішення апеляційного суду вже неможливо оскаржити.

Нагадаємо, 18 листопада Галицький райсуд Львова арештував Остапа Стахіва на два місяці з можливістю внесення 998,8 тис. грн застави. Після суду він заявив, що не буде сплачувати заставу і подасть апеляцію. Остапа Стахіва підозрюють у порушенні ч. 1, 2 ст. 109 ККУ (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Leopolis.news