logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

У Сенаті США планують запровадити нові санкції проти «Північного потоку-2» – проєкт

04-01-2022 11:442315

У Сенаті США планують запровадити нові санкції проти «Північного потоку-2» – проєкт

14 січня Сенат США голосуватиме за законопроект про санкції проти російського газопроводу «Північний потік-2».

 

Цей проєкт закону запропонував сенатор-республіканець Тед Круз, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на видання «Politico».

Згідно з текстом, отриманим виданням, законопроєкт Круза вимагає, щоб санкції щодо трубопроводу були накладені протягом 15 днів після прийняття, і дозволяє Конгресу проголосувати за відновлення санкцій, якщо президент відмовиться від них.

Для прийняття законопроекту необхідно 60 голосів, і Круз та інші республіканці впевнені, що досягнуть цієї позначки.

Голосування несе в собі очевидний політичний ризик для демократів, багато з яких минулого року висловилися проти рішення Джо Байдена про скасування санкцій щодо газопроводу з Росії до Німеччини.

Як зазначає видання, демократи могли уникнути цього незручного сценарію для команди Байдена. У голови Комітету Сенату з міжнародних відносин демократа Боба Менендеса є законопроєкт, що передбачає суворі покарання для Москви, в тому числі жорсткі санкції щодо «Північного потоку - 2», але тільки після вторгнення в Україну президента Росії Володимира Путіна. Теоретично лідери демократів у Сенаті могли б проголосувати за законопроєт Менендеса поряд із законопроектом Круза.

Процедура Сенату, дозволяє партії більшості внести альтернативну поправку з даного питання і, що особливо важливо, вона отримує голосування першою. Проєкт партії меншості (у даному випадку законопроєкт Круза) – голосували б другим.

Leopolis.news