logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Україну відвідає міністерка закордонних справ Канади

15-01-2022 19:271774

Україну відвідає міністерка закордонних справ Канади

Міністерка закордонних справ Канади Мелані Джолі відвідає Україну наступного тижня. 

Візит спрямований вкотре підтвердити підтримку Канадою суверенітету України і посилити зусилля для стримування «агресивних дій» Росією, повідомили в Оттаві в суботу, 15 січня, передає DW з посиланням на  Reuters.

Джолі зустрінеться з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем і поїде на Захід країни, щоб поспілкуватись з Канадською навчальною військовою місією у складі двохсот осіб, яка працює там з українськими військовими з 2015 року.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським у вівторок, 11 січня, і «наголосив, що будь-які військові вторгнення в Україну матимуть серйозні наслідки, включно зі спільними з іншими країнами санкціями», ідеться в повідомленні офісу Трюдо.

Джолі, яка у неділю розпочинає тижневу подорож Європою, спочатку відвідає Брюссель для зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом і главою зовнішньої політики Європейського Союзу Жозепом Боррелем.

Раніше повідомлялось, що міністр закордонних справ Данії Йеппе Кофод почне кількаденний візит до України 15 січня. Він зустрінеться з главою МЗС України Дмитром Кулебою та відвідає лінію розмежування у зоні проведення Операції об’єднаних сил на Сході країни.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок (Annalena Baerbock) 17 січня має зустрітися в Києві з президентом України Володимиром Зеленським та колегою Дмитром Кулебою. Наступного дня у неї заплановано зустріч у Москві з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. За словами Бербок, вона хоче використати «канали комунікації на різних рівнях».

Цього місяця також має відбутись спільний візит Бербок та глави МЗС Франції Жана-Іва Ле Дріана до ліній розмежування на Донбасі. Дати візиту уточнюються.

Нагадаємо, як писав Leopolis.news, адміністрація США звинуватила Росію в підготовці приводу для можливого вторгнення в Україну.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news