logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Депутати вимагають від Гримак негайно організувати сесію облради з питань нацбепеки і тероборони

10-02-2022 18:262635

Депутати вимагають від Гримак негайно організувати сесію облради з питань нацбепеки і тероборони
Фото: lvivoblrada.gov.ua

Фракції політичної партії Народний Рух України у Львівській обласній раді виступила із заявою щодо блокування головою облради Іриною Гримак питання матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони області на тлі загрози військової агресії Росії.

 

Як зазначається у заяві, 10 лютого 2022 року мали б відбутися президія Львівської обласної ради, на якій мали затвердити дату чергової сесії обласної ради та її порядок денний. Робочою датою сесії було 22 лютого 2022 року. 

Як зазначається, фракція НРУ зверталася до голови Львівської обласної ради стосовно скликання позачергової сесії ради з метою розгляду надважливого питання про військову агресію Росії та матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони області. 

«Вочевидь для голови обласної ради пані Ірини Гримак це питання не настільки важливе, бо жодної відповіді на наше звернення ми не отримали. Але безвідповідальність в обласній раді сягнула вищого апогею. І ввечері 9 лютого членам президії Львівської обласної ради повідомили про перенесення її засідання із наступним формулюванням «повідомляємо, що з метою забезпечення належної підготовки головними розпорядниками бюджетних коштів проєктів рішень щодо стратегічних питань, пов’язаних із затвердженням заходів і напрямів на виконання обласних цільових програм, засідання президії переноситься на іншу дату, про що буде повідомлено додатково». А це означає, що голова обласної ради не може скликати не те що позачергової, але й навіть чергової сесії», – відзначають «рухівці». 

«Тобто ні національна й територіальна безпека, ні нагальні господарські питання не можуть змусити керівництво ради виконувати свою роботу», – обурюються вони. 

За словами депутатів, на черговій сесії ради мали би бути розглянуті переліки проектів і заходів, які будуть реалізовуватися у межах галузевих обласних програм, тобто конкретні дороги, школи, садки, інженерні мережі і споруди для будівництва, ремонту тощо. 

«Звісно, що такі питання потребують як найшвидшого розгляду для запуску тендерів і вчасного початку робіт. Але видається, що це розуміють не всі. З повідомлення про перенесення президії можна зробити висновок, що у зриві термінів проведення сесії винна обласна державна адміністрація. Якщо це так, то відповідальність на себе повинні взяти постійні депутатські комісії і самостійно сформувати відповідні переліки по програмах.

Але вочевидь справа полягає в іншому. Так виглядає, що коаліціанти не змогли знайти порозуміння в розподілі фінансового ресурсу і звести свої побажання до існуючих фінансових рамок і лімітів», – наголошують у фракції. 

Зважаючи на це, фракція НРУ звертається до голови Львівської обласної ради Ірини Гримак з проханням усвідомити «усю відповідальність, що покладена на Вас». 

«Прав у голови обласної ради достатньо, але ще більше обов'язків. Основний серед них це дбати про інтереси громади і людей. А відтак вимагаємо від Вас негайно дати доручення постійним депутатським комісіям опрацювати питання порядку денного сесії, оприлюднити їх у передбаченому законом порядку, визначити дату президії та сесії обласної ради. При цьому у ситуації, що склалася, сесію варто провести у два етапи. Перший із них мав би бути присвячений питанню національної безпеки і територіальної оборони. Місцем проведення першого засідання сесії міг би стати Центр миротворчості та безпеки. У такий спосіб Львівщина показала б приклад для всієї країни і переконані, що стала б ланкою ланцюга подібних сесій в інших областях. А це надважливо як показник єдності Української держави», – йдеться у заяві.

На другому засіданні сесії депутатський корпус мав би розглянути питання господарського характеру, поточної і тактичної життєдіяльності області. 

«Візьміться до роботи, це піде на користь всім», – радять депутати. 

Leopolis.news