logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Австралія та Канада перевозять посольства з Києва до Львова

13-02-2022 12:082461

Австралія та Канада перевозять посольства з Києва до Львова
Фото: ілюстративне

Уряди Австралії і Канади вирішили перевезти посольства з Києва до Львова у зв'язку із погіршенням безпекової ситуації.

 

 

Посольство Канади в Україні тимчасово працюватиме у Львові, амбасада у Києві призупиняє діяльність через російську загрозу. Про це йдеться у повідомленні МЗС Канади.

За словами міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі, враховуючи подальше погіршення безпекової ситуації, роботу посольства перенесено з Києва у тимчасовий офіс у Львові.

«Дипломатична присутність Канади та активна участь в Україні триватиме. Послуги для громадян Канади також продовжуватимуть надаватися з тимчасового офісу лише за попереднім записом. Однак наші можливості надавати консульську допомогу можуть ставати все більш обмеженими.

Канадці мають і надалі уникати поїздок в Україну. Ми закликаємо тих, хто перебуває в Україні, виїхати зараз.

Ми відновимо роботу в посольстві в Києві, щойно ситуація з безпекою в Україні дозволить забезпечити належне надання послуг та гарантувати безпеку наших співробітників», – зазначила Жолі.

 

Крім цього, у зв'язку з погіршенням безпекової ситуації міністерка закордонних справ Австралії Маріс Пейн заявила, що посольство Австралії тимчасово змінює локацію  – переїжджає з Києва до тимчасового офісу у Львові. Про це йдеться на сайті МЗС Австралії.

 

«Ми перенесемо наші операції до тимчасового офісу у Львові. Ми продовжуємо рекомендувати австралійцям негайно залишити Україну комерційним шляхом. Умови безпеки можуть змінитися у найкоротший термін», – йдеться у повідомленні. 

Як відомо, Держдепартамент США наказав дипломатам, які не займають критично важливих посад, виїхати з посольства США в Києві, з 13 лютого консульські послуги в посольстві будуть призупинені.

Заклики до своїх громадян покинути Україну раніше опублікували близько десятка країн, серед яких Великобританія та Німеччина.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news