logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Аліну Паш можуть дискваліфікувати: ДПСУ не видавала їй довідку про законний перетин адмінмежі з Кримом

15-02-2022 16:312806

Аліну Паш можуть дискваліфікувати: ДПСУ не видавала їй довідку про законний перетин адмінмежі з Кримом
Фото: Суспільне

Державна прикордонна служба не видавала переможниці Нацвідбору на Євробачення-2022 співачці Аліні Паш довідку про законний перетин адмінмежі з окупованим Кримом, оприлюднений Суспільним мовником.

 

Про це повідомляє «Суспільне» із посиланням на речника ДПСУ Андрія Демченка.

«Державна прикордонна служба проаналізувала інформацію, що була поширена Суспільним мовником України про документ, начебто який був наданий ДПСУ фізичній особі для представлення в рамках відбору на Євробачення. Нам не відомо, що саме за документ опублікований мовником, адже підрозділами Держприкордонслужби такий не створювали і під таким номером нікому не надавали», – сказав Демченко.

За його словами, відомство також отримало офіційне звернення від Національної суспільної телерадіокомпанії України, аби підтвердити створення такого документу.

«У найближчий час мовник отримає нашу відповідь», — додав речник ДПСУ.

Однак, відповідаючи на запитання, чи Аліна Паш взагалі має документ про перетин кордону, Демченко сказав, що «ДПСУ не вправі розголошувати конфіденційну інформацію про третіх осіб, у тому числі щодо перетину кордону». Такі відомості може отримати лише особа, якої це стосується, пояснив речник ДПСУ.

Як повідомила Голова Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа, Наглядова рада збирається на позачергове засідання, щоб розглянути ситуацію, що склалася навколо нацвідбору на "Євробачення". Засідання відбудеться найближчими днями. 

Як зазначається, Суспільне вже зверталося до Державної прикордонної служби України, однак отримало відмову у наданні інформації про перетин кордону учасницею, оскільки ці дані є конфіденційними. Команда учасниці надала довідку, нібито отриману нею, що стало підставою для продовження участі Alina Pash у Нацвідборі.

Як повідомляли, 12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який цьогоріч пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування, перемогла співачка Alina Pash с піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення переможця учасники Kalush заявили про фальсифікації та про намір оскаржувати результати конкурсу у суді. 

Сама Аліна Паш так прокоментувала скандали навколо неї: «Все те, що бушує зараз довкола Національного Відбору відкоментую так: Ви мені не вороги, так само як і Я Вам. В такий час Нам потрібно єднатись, а не шукати у мені злу відьму.

На всі питання які турбували моїх земляків щодо виступів і подорожей у країну агресора Я вже відповіла у багатьох інтерв‘ю. Не вірте жовтій пресі, яка розповсюджує про мене недостовірну інформацію.

Я ПРО УКРАЇНУ, Я ЗА УКРАЇНУ, Я ЧАСТИНА УКРАЇНИ».

 

Зазначимо, що раніше Аліна Паш втрапила у скандал через поїздку до Криму у 2015 році. В інтерв'ю Катерині Осадчій вона не заперечувала, що «залітала до Криму через Москву».Співачка каже,що тоді не думала про наслідки, які можуть потім вилізти. Натомість Суспільне мовлення не побачило в цьому доказів того, що зірка перетнула кордон із порушенням закону.

А у 2017 році співачка відвідувала Москву, але після хвилі критики на її адресу видалила фото з Червоної площі в Москві з Instagram.

У 2019 році виконавицю внесли до бази "Миротворець" за свідоме незаконне перетинання українського кордону з метою відвідання окупованого Криму.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news