logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Посольство США планує повернутись до Києва наприкінці травня

02-05-2022 18:202316

Посольство США планує повернутись до Києва наприкінці травня
Фото: пресслужба ЛОВА

На Львівщину завітала Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін. У межах свого візиту вона зустрілась з очільниками обласної військової адміністрації та Львова.

 

Після зустрічі відбулась спільна пресконференція, на якій Крістіна Квін запевнила, що Сполучені Штати Америки підтримують Україну, інформує пресслужба ЛОВА.  

Крістіна Квін висловила свою повагу Президентові Володимиру Зеленському та українському урядові, які залишаються працювати в Києві, попри вторгнення російських загарбників. Вона також повідомила, що наприкінці травня до Києва може повернутися Посольство США в Україні. 

«Ми плануємо надалі працювати з українським урядом, з громадянським суспільством, міжнародними організаціями, щоб максимально допомогти Україні. Поки працюватимемо у Львові, а до кінця місяця плануємо повернутися до Києва. Коли надходить така кількість оборонної та гуманітарної допомоги, найкраще бути на місці та координувати цей процес. Все залежить від ситуації в столиці і наскільки це буде безпечно зробити», – наголосила Квін.   

Долучився до пресконференції також начальник Львівської ОВА Максим Козицький. 

«З перших днів війни США почали активно підтримувати Україну. Вони стали прикладом для багатьох країн, які одна за одною почали допомагати нам у військовому, матеріальному та гуманітарному плані. Увесь цивілізований світ об’єднався навколо України. Така сильна підтримка вселяє надію в нашу беззаперечну допомогу», – зазначив очільник ОВА. 

Як повідомляли, наприкінці квітня працівники посольства США в Україні повернулись до Львова та готуються до відновлення роботи у Києві.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news