logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

Сьогодні глава УГКЦ Святослав Шевчук святкує день народження

05-05-2022 16:372483

Сьогодні глава УГКЦ Святослав Шевчук святкує день народження
Фото: ugcc.ua

Сьогодні, 5 травня Блаженнішому Святославу сповнюється 52 роки.

Президент України Володимир Зеленський привітав Отця і Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава з Днем народження.

Про це повідомляє Департамент інформацію УГКЦ

«За роки своєї плідної церковної праці ви здобули духовний авторитет та стали мудрим наставником для мільйонів вірян», – написав Глава держави у привітальному листі.

Володимир Зеленський висловив глибоку повагу іменинникові за активну участь у громадському та соціальному житті країни і непохитну патріотичну позицію.

«Дякую вам, Ваше Блаженство, за практичні справи та щирі молитви за перемогу і мир на нашій землі», – написав Глава Української держави.

Також Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль особисто та від імені Уряду привітав Отця і Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава з Днем народження.

У вітальному листі Глава українського Уряду побажав Предстоятелю УГКЦ три чесноти: любові, добра та миру, зазначивши, що це саме ці виняткові чесноти є складовими буття людини, яка обирає для себе нелегкий шлях духовного служіння.

«Знаю, що в часи війни та найскладніших викликів, коли українська громада потребує згуртованості й духовної підтримки, Ви, Ваше Блаженство, завжди демонструєте активну державницьку позицію. І це також є запорукою нашої перемоги над ворогом і розбудови миру в нашій країні», – пише пан Денис Шмигаль.

«Щиро зичу Вам довгих років життя, Божої благодаті, міцного здоров’я та нових досягнень у Вашій благородній та благословенній духовній праці!» – йдеться у вітальному листі.

Приєднався до привітань Блаженнішого Святослава й очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Дякуємо вам, ваше Блаженство, за мудрі настанови та заклики до молитви і взаємопідтримки, які надихають до нових духовних подвигів та стійкості під тиском випробувань сьогодення.   

Бажаємо вам і надалі бути зразком для багатьох у служінні Богу та людям. Духовних та тілесних сил, Божої допомоги у щоденній невтомній архіпастирській праці», - написав Максим Козицький.

Нагадаємо, народився Глава УГКЦ 5 травня 1970 року у Стрию на Львівщині у християнській родині Юрія та Віри Шевчуків.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news