logo
26/04
25/04
2 ...

Львів’янам розкажуть, як під час війни дбати про ментальне здоров’я

13-05-2022 13:03886

Львів’янам розкажуть, як під час війни дбати про ментальне здоров’я
Фото: zhyvoedelo.com

У неділю, 15 травня, у Львівському обласному молодіжному центрі відбудеться тренінг «Ментальне здоров’я в час війни». Його проведе лікарка-психотерапевт Ольга Кітура. Розпочнеться тренінг о 17.00.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Ініціатор заходу – львівський офіс хабу «СпівДія». Одним з напрямів роботи центру є саме психологічна допомога. Ті, хто відчуває безвихідь, ізольованість, тривогу, некеровані емоції, почуття провини чи агресії, може отримати індивідуальну чи групову консультацію від психологів. Для цього достатньо залишити заявку за посиланням https://airtable.com/shrfgyZ1ko5UYxR9r  та очікувати зворотного зв’язку від фахівця.

«Проблематика вимушено переселених осіб має декілька складових: власне перебування в обставинах, які напряму загрожували життю, втрата або розлука з близькими людьми, втрата матеріальних цінностей, роботи і переживання культурного шоку та кризи соціальної ідентичності. Навіть за сприятливих умов – при позитивній підтримці громади, що приймає переселенців, та держави, ясному розумінні правових аспектів, наданні житла та матеріальної допомоги адаптація – важкий процес як для дітей так і для дорослих. Власне підтримка психотерапевта дозволяє діагностувати проблематику, опрацювати травматичний досвід, стабілізувати емоційний стан, відновити психологічну стійкість, побудувати плани на майбутнє, пройти психоедукацію», – зазначають ініціатори заходу. 

Якщо ви поки не готові прийти на сеанс до психотерапевта, але вас цікавить тема ментального здоров’я, то ви можете долучитися до одного з заходів буде відбуватися у Львівському обласному молодіжному центрі

Участь є безкоштовною за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/aZmoenEUwvQpUFiXA Реченець: 13 травня.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news