logo
07/05
2 ...

Окупанти планують віддати Маріуполь під контроль «кадирівців» – Андрющенко

17-05-2022 15:52808

Окупанти планують віддати Маріуполь під контроль «кадирівців» – Андрющенко
Фото: t.me/andriyshTime

росія може віддати контроль над окупованим Маріуполем оточенню керівника Чеченської республіки Рамзана Кадирова. 

Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко з посиланням на джерела в оточенні призначеного окупаційною владою «головою адміністрації Маріуполя» Костянтина Іващенка.

«Наші джерела з оточення Іващенко повідомляли, про «шефство» від Чечні. Через те, що Маріуполь виявився занадто недружнім та націоналістичним. Тому для залякування та придушення спротиву планується віддати місто кадирівцям. З портом та правом мародерства», – зазначив Андрющенко. 

За його словами, у Маріуполі сьогодні відбулася зустріч представників окупаційної адміністрації, депутата Державної Думи Росії Дмитра Сабліна, а також заступника голови уряду Чечні Адама Делміханова.

«Обговорювали плани по «відновлюванню Маріуполя». Кадирівці поводились як господарі, та сам графік зустрічі скоріш нагадував оцінку та інвентаризацію того, що залишилось. Аніж щось, схоже не «плани по відновленню», – прокоментував Андрющенко.

Він додав, що українська влада продовжує слідкувати за розвитком подій у місті.

Як писав Leopolis.news, триває гуманітарна операція з «Азовсталі». У понеділок, 16 травня, з території заводу «Азовсталь» в Маріуполі евакуювали 53 важкопоранених військовослужбовців. Їх доставлено до медичного закладу  Новоазовська, підконтрольній так званій «ДНР». Ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну. 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news