logo
25/04
24/04
23/04
2 ...

Укрпошта ще не виплатила 12% українців пенсій за травень

01-06-2022 17:051483

Укрпошта ще не виплатила 12% українців пенсій за травень
Фото: Укрпошта

За травень Укрпошта виплатила 9,3 млрд грн пенсій. Завдяки поштовому оператору пенсію готівкою отримали більше 2,5 млн пенсіонерів по всій країні.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

У Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Кіровоградській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях пенсії виплачено на рівні 98-99%.

Виплата пенсій проходить також на окупованих територіях. Так, в Запорізькій області виплачено 79% пенсій, Миколаївській – 96%, Харківській 76%, Донецькій 59%.

В Київській області виплачено 96% пенсій на суму понад 1,1 млрд грн. З них 9,3 млн грн пенсіонерам Києва та області було виплачено за переадресацією на нове тимчасове місце перебування. Найскладніша ситуація в Херсонській області, до якої практично немає доступу. Там виплачено 21,2 млн грн пенсій за травень, що складає 8,3%. Ще пенсій на близько 2,5 млн грн виплачено за переадресацією.

«Цінність Укрпошти в тому, що ми доставляємо клієнтам готівку. Це в мирному житті для мешканців міст не було проблемою зняти гроші з картки. Але зараз війна, і банки не мають можливості проводити інкасацію банкоматів, так само не всюди працюють термінали, щоб розплатитися карткою. Тому користуватися можна лише готівковими коштами. Ми це розуміємо, тому докладаємо дуже великих зусиль, щоб таки доставити пенсії якомога більшій кількості людей. Тому звертаюся до клієнтів, які отримують пенсії на картки і не мають можливості знімати з них готівку – ви можете звернутися до пенсійного фонду і написати заяву на переведення отримання виплат через Укрпошту, і ми будемо оставляти вам готівку. Українцям в окупованих областях, до яких немає доступу, хочу сказати – за першої ж можливості ми довеземо кошти і продукти першої необхідності. Так було з Чернігівщиною та Сумщиною, і так скоро буде з Херсонщиною та іншими областями», - прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Загалом за травень Укрпошта виплатила 88% пенсій. Частина пенсіонерів скористалася послугою переадресації виплат у зв’язку із тимчасовою зміною місця перебування. Загалом Укрпошта здійснила переадресацію пенсій для 10,5 тис пенсіонерів сумарно на 46,5 млн грн. Для порівняння, послугою переадресації в квітні скористалося 22 тис пенсіонерів. Ці гроші люди змогли так само отримати готівкою в відділенні Укрпошти і місті, де вони тимчасово проживають. Найбільше послугою переадресації скористалися мешканці Харківської (4,5 тис пенсіонерів), Луганської (1,3 тис), Київської (1,9 тис) областей.

Ті клієнти, яким не вдалося виплатити пенсії за травень, отримають гроші разом з червневими пенсіями.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news