logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

На Львівщину ввезли нову техніку та одяг на понад 70 млн грн під виглядом гуманітарки

21-06-2022 17:43970

На Львівщину ввезли нову техніку та одяг на понад 70 млн грн під виглядом гуманітарки
Фото: Львівської обласної прокуратури

На Львівщині викрили схему ввезення на територію України нового товару під виглядом гуманітарної допомоги з використанням підроблених документів ( ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

 

Як інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, правоохоронці виявили факт перевезення через державний кордон України вантажівкою із напівпричепом комп’ютерної техніки, телефонів,  нового брендового одягу і  взуття під видом гуманітарної допомоги. 

В ході огляду у вищевказаному транспортному засобі виявлено та вилучено 14 палетів та 951 коробку з комп’ютерною технікою, мобільними телефонами відомих марок, новим жіночим взуттям та брендовим одягом. При цьому в офіційних документах було вказано, що товар є гуманітарною допомогою. 

За попередніми даними вартість незаконно переміщених поварів становить понад 70 млн грн 

Наразі на вказаний товар накладено арешт та призначено проведення судово-товарознавчих експертиз. 

Слідчі дії тривають, встановлюються особи, причетні до вчиненого кримінального правопорушення. Заходи з викриття проведено прокурорами за оперативного супроводу співробітників прикордонного загону Західного регіонального управління Держприкордонслужби України. 

 

Leopolis.news