logo
19/04
2 ...

Суд у Львові заборонив партію Наталії Вітренко

23-06-2022 16:321226

Суд у Львові заборонив партію Наталії Вітренко
Фото: ілюстративне

У Львові Восьмий апеляційний адміністративний суд розглянув справу щодо заборони політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України» Наталії Вітренко.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Сьогодні, 23 червня, колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи №857/5/22 про заборону Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України».

«Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України:

 заборонено діяльність Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України»;

кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

У задоволенні зустрічної позовної заяви Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України» до Міністерства юстиції України, третя особа – Служба безпеки України, про визнання дій протиправними відмовлено», – йдеться у повідоленні.

Повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України.

«Прогресивна соціалістична партія України» була створена в Україні 20 квітня 1996 року. Від моменту заснування її очолювала матір голови правління НАК «Нафтогаз України» Наталія Вітренко. До ВРУ політсила проходила один раз у 1998 році. 

Загалом, за рішенням суду в Україні вже заборонено проросійські політичні сили «Опозиційний блок», «Соціалісти», «Справедливість та розвиток», «Держава», «Наші», «Блок Володимира Сальдо», «Партія Шарія», «Опозиційна платформа За життя» і «Ліва опозиція».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news