Суд у Львові заборонив партію Наталії Вітренко

https://leopolis.news/post/66429/sud-u-lvovi-zaboronyv-partiyu-natali-vitrenko

23/06/2022

Про це повідомляє пресслужба суду.

Сьогодні, 23 червня, колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи №857/5/22 про заборону Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України».

«Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України:

 заборонено діяльність Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України»;

кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави.

У задоволенні зустрічної позовної заяви Політичної партії «Прогресивна соціалістична партія України» до Міністерства юстиції України, третя особа – Служба безпеки України, про визнання дій протиправними відмовлено», – йдеться у повідоленні.

Повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції України та Верховної Ради України.

«Прогресивна соціалістична партія України» була створена в Україні 20 квітня 1996 року. Від моменту заснування її очолювала матір голови правління НАК «Нафтогаз України» Наталія Вітренко. До ВРУ політсила проходила один раз у 1998 році. 

Загалом, за рішенням суду в Україні вже заборонено проросійські політичні сили «Опозиційний блок», «Соціалісти», «Справедливість та розвиток», «Держава», «Наші», «Блок Володимира Сальдо», «Партія Шарія», «Опозиційна платформа За життя» і «Ліва опозиція».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news