logo
05/05
04/05
03/05
2 ...

У Львові заборонили діяльність УПЦ МП

30-06-2022 14:451294

У Львові заборонили діяльність УПЦ МП
Фото: Свято-Георгіївський кафедральний собор УПЦ МП у Львові

Львівська міська рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ МП та УПГКЦ «Група Догнала» на території Львівської міської територіальної громади.

 

Про це повідомив автор проєкту ухвали, депутат Юрій Ломага. 

«Діяльність цих структур носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер, а враховуючи факти, які відбулись на території Львівської міської територіальної громади, свідому та відкриту спекуляцію на релігійних віруваннях наших громадян з боку російських окупантів, зокрема, що стосується діяльності на території України Української православної Церкви московського патріархату та Української правовірної греко-католицької Церкви «Група Догнала», яка призводить до штучного протистояння і розколу українського суспільства на релігійній основі, з метою консолідації українського народу, ми ухвалили відповідне рішення», – зазначив депутат. 

«Російській агентурі не місце у Львові. Московський патріархат і «Група Догнала» несуть загрозу національній безпеці України», – додав Юрій Ломага.  

На Сихові горіла скандальна церква московського патріархату

 

Як повідомляли, нещодавно Львівська обласна рада ухвалила заяву щодо заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату.

Львівська райрада дала два тижні осередкам УПЦ МП на перехід в ПЦУ.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news