logo
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
10/03
08/03
07/03
01/03
29/02
28/02
24/02
2 ...

У МЗС України відреагували на вигуки вболівальників «Фенербахче» на підтримку Путіна: ЗСУ переможе!

28-07-2022 12:252143

У МЗС України відреагували на вигуки вболівальників «Фенербахче» на підтримку Путіна: ЗСУ переможе!
Фото: Скріншот

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на скандування вболівальників «Фенербахче»  імені російського диктатора Володимира Путіна під час матчу з київським Динамо.

Як зазначив речник МЗС Олега Ніколенко, такі вигуки турецьких уболівальників ніяк не допомогли  футболістам «Фенербахче», тоді як кричалка українців про ЗСУ принесли їм перемогу.

«У матчі кваліфікації Ліги чемпіонів вболівальники «Фенербахче» скандували ім’я президента росії Владіміра Путіна, а вболівальники київського «Динамо» – ЗСУ. ЗСУ перемогли Владіміра Путіна на турецькому полі з рахунком 2:1. Надавали стусанів у Туреччині, надають і в Україні. Радимо турецьким фанатам бути на стороні переможців», – написав у фейсбуці речник МЗС України Олег Ніколенко.

Тим часом голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров засудив поведінку фанатів турецького клубу.

«Очевидно, що демонстрацією свого невігластва і виявом доброзичливості до Путіна – міжнародного злочинця та вбивці, фанати «Фенербахче» відкрили дорогу недоброзичливцям Туреччини для політичних спекуляцій, спрямованих на підрив довіри до Туреччини та її народу. Знаючи зсередини про високий рівень поваги турків та їх симпатії до українців і України, які до того ж безмірно виросли після 24 лютого 2022 року, зберігаю надію на принесення керівництвом футбольного клубу «Фенербахче» й організаціями її фанатів публічних вибачень за образу почуття українців, які протистоять російській агресії з лютого 2014 року», – написав Чубаров у фейсбуці.

Нагадаємо, у матчі кваліфікації Ліги чемпіонів 27 липня після забитого «динамівцями» гола вболівальники «Фенербахче" скандували ім'я президента рф Володимира Путіна, тренер «Динамо» Мірча Луческу не вийшов на післяматчеву пресконференцію на знак протесту.

Поєдинок закінчився з рахунком 2:1 на користь киян.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news