logo
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
2 ...

Кулеба підписав подання на призначення Венедіктової послом у Швейцарії

03-08-2022 12:002012

Кулеба підписав подання на призначення Венедіктової послом у Швейцарії
Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба підписав подання Президентові Володимиру Зеленському на призначення колишнього Генпрокурора Ірини Венедіктової послом України у Швейцарії.

Про це глава МЗС повідомив у інтерв’ю «Укрінформу».

«Так, я підписав подання на призначення пані Венедіктової послом у Швейцарії», сказав він.

Глава української дипломатії зазначив, що ця ідея народилася «в колі декількох людей – сиділи, обговорювали і була знайдена така опція».

За словами Кулеби, практика політичних призначень на дипломатичні посади завжди була, є і буде в усіх країнах, оскільки потрібен приплив свіжої крові, свіжих думок і поглядів.

«Президент постійно придивляється до кандидатів на пріоритетні для нього країни. Ми всі - Андрій Єрмак (керівник Офісу Президента - ред.), я, Андрій Сибіга (заступник керівника ОП - ред.) - постійно перебуваємо в пошуку людей. Інша справа, що з десяти варіантів пройде один, тому що процес відбору дуже ретельний. Але це абсолютно нормально, коли ми заводимо в систему людей зовні, але обов’язково з компетенціями, які дозволять їм ефективно виконувати функції посла. Я вважаю, що Венедиктова має ці компетенції. Її робота з міжнародними партнерами в останні місяці якраз показала, що вона може себе проявити на міжнародному треку», - зазначив очільник МЗС.

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 липня проголосувала за припинення повноважень Ірини Венедіктової на посаді Генерального прокурора.

Голова фракції «Слуга народу» у ВР Давид Арахамія заявив, що вона може бути призначена найближчим часом на дипломатичну посаду.

Низка ЗМІ повідомила, що Венедіктова може стати послом України у Швейцарії.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news