logo
19/04
2 ...

Свіже повітря та карпатські краєвиди: на Львівщині для переселених дітей-сиріт організували похід у гори

04-08-2022 17:143410

Свіже повітря та карпатські краєвиди: на Львівщині для переселених дітей-сиріт організували похід у гори
Фото: Львівська ОВА

Напередодні, 3 серпня, для внутрішньо переміщених дітей-сиріт із Миколаївської області організували похід в гори в рамках проєкту «Літо без тривог».

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Захід відбувся у Сколівській громаді. Діти у супроводі гірських рятувальників підіймалися на одну із найпопулярніших вершин на Львівщині – гору Лопата.

«Гора Лопата у Національному природному парку «Сколівські Бескиди» стала п’ятою локацією в межах проєкту, де ми організовуємо дозвілля для дітей. Це такий собі рубіж, який ми перейшли та далеко не останній захід, який  організовуємо для дітей, їхнього ментального здоров’я та позитивних емоцій», зазначив заступник начальника управління та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.

Підіймались учасники заходу чистими буковими лісами та гірськими луками. На вершині діти милувались карпатськими краєвидами, досхочу смакували ягодами, а після спуску мали частування від національного парку козацьким кулішем. Для когось із дітей це була перша вершина, яку вони підкорили в житті. Загалом подолали шлях довжиною в 16 км та підкорили висоту у 1210 м.

«Важливо, щоб діти мандрували, вчилися пізнавати природу та свою історію. Похід на гору Лопата відіграє дуже важливу історичну роль, якщо ми знаємо про такі місця, то маємо змогу претендувати на щасливе майбутнє з перемогою» - зазначає провідний інженер з рекреаційного благоустрою Леся Джуфер.

Про безпеку дітей дбали фахівці Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, працівники ДСНС у Львівській області та місцеві гірські рятувальники, які ознайомили дітей із правилами організації походів та організацією активних мандрівок в гори.

Партнерами в організації заходу стали – Національний природний парк «Сколівські Бескиди» та New Horizons for children.

Організатори заохочують бізнес долучитися до проєкту чи надати свою локацію для проведення схожих заходів, оскільки лише спільними зусиллями можемо протистояти ворогу та забезпечувати гідне майбутнє для наших нащадків.

Нагадаємо, проєкт «Літо без тривог» має на меті охопити якомога більшу кількість внутрішньо переміщених дітей, які евакуювались на Львівщину, а також дітей-сиріт, які проживають на теренах області, аби забезпечити їм активне дозвілля та психоемоційну допомогу.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news