У Львові штрафуватимуть власників незареєстрованих собак

https://leopolis.news/post/69162/u-lvovi-shtrafuvatymut-vlasnykiv-nezareestrovanyh-sobak

08/08/2022

Відтепер муніципальна варта отримала повноваження перевіряти дотримання власниками собак рішення Львівської міської ради про обов'язкову реєстрацію тварин в ЛКП «Лев». Зареєстровані тварини повинні носити муніципальні жетони. Також муніципали будуть контролювати, як господарі чотирилапих прибирають за своїми домашніми улюбленцями, у яких умовах утримують тварину та як з нею поводяться, повідомляє «My dog».

Нагадаємо, обов'язковість у тварини муніципального жетона, встановлено Ухвалою ЛМР № 6225 від 23.01.2020 «Про затвердження Правил утримання і поводження з домашніми тваринами у Львові».

Відповідно до даної ухвали, у Львові діє обов’язкова реєстрація собак, що утримуються фізичними або юридичними особами на території міста. Реєстрація собак передбачає видачу власнику номерного жетона та введення собаці електронного чипу з індивідуальним номером. А також подальше внесенняя цього номеру з інформацією про тварину та її власника в електронний муніципальний реєстр тварин м. Львова.

Реєстрація проводиться одноразово і вважається дійсною протягом усього життя тварини.

Реєстрацію та облік тварин здійснюють ЛКП «Лев», установи ветеринарної медицини, інші установи та організації, уповноважені ЛКП «Лев».

Нагадаємо, Львів єдине місто в Україні в якому діє також «Програма створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові». Однак, вона діє лише на папері і жодним чином не виконується.

Раніше повідомлялося, що у мерії Львова озвучили штрафи, які доведеться платити власникам тварин за неприбрані екскременти.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news