Казахстан передав три карети швидкої допомоги для медиків на сході та півдні України

https://leopolis.news/post/69519/--kazahstan-peredav-try-karety-shvydko-dopomogy--dlya-medykiv-na-shodi-ta-pivdni-ukrany

13/08/2022

Про це повідомляє пресслужба МОЗ України. 

Це стало можливо за сприяння першої леді Олени Зеленської та кооперації Посольства України в Казахстані з казахстанським бізнесом. З початку повномасштабного вторгнення росії тамтешня амбасада разом з українською громадою та волонтерами організовують різні благодійні заходи на підтримку України. Наразі формується 20-та вантажівка з гуманітарною допомогою. 

«Історія казахського народу десь подібна до історії нашого народу, – говорить Оксана Врублевська, дружина Надзвичайного і Повноважного Посла в Республіці Казахстан Петра Врублевського. – Казахи теж відчули на собі імперські зазіхання росіян. Так, нині російське місто Оренбург було казахським. Крім того, у 1930-х роках казахи пережили голодомор, подібний до того, який пережили українці. Загинуло понад півтора мільйона людей,  що тоді становило половину населення. До речі, переважно сільського, як в Україні. Вони розуміють наші біль і боротьбу. Як результат, у співпраці з казахстанським бізнесом придбано швидкі для українських медиків. Ми дуже дякуємо нашим партнерам за те, що разом можемо докласти зусиль до порятунку життя українців».

До слова, у Казахстані діє волонтерський штаб. Зараз там збирають кошти на відбудову однієї зі шкіл Чернігівщини. 

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news