logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У Дрогобичі пройшла літературна зустріч з Юрієм Іздриком

16-08-2022 16:131246

У Дрогобичі пройшла літературна зустріч з Юрієм Іздриком
Фото: ЛОВА

Вірші, література та повний зал молоді, охочих занурюватись в українську поезію. Така затишна та камерна атмосфера панували в одній із дрогобицьких кнайп «26 і кава».

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Сюди приїхав поет, публіцист Юрій Іздрик, щоби зустрітись зі своїми читачами та читачками, відрефлексувати на тему війни та поговорити про те, яку роль відіграє поезія в  час суспільно політичних змін.

Організаторами зустрічі приїзду відомого українського поета стали дрогобицькі ресторатори кав’ярні «26 і кава» — Юлія та Роман, які вирішили поєднути у своєму просторі не лише гастрономічну складову, але й літературну.

Понад годину усі присутні мали можливість послухати вірші Юрія Іздрика, які він читав з різних поетичних збірок, написаних у різний творчий період поета. Окрім того, після насиченої творчої зустрічі, відбулась дискусія, глядачі змогли у більш неформальній  атмосфері поспілкуватися з улюбленим поетом. Розпочався вечір читанням відомого вірша Юрій Іздрика «Інший», який починається з рядків «Людині завжди потрібен інший».

На зустрічі були також присутні українські військові ЗСУ, які зараз проходять навчання на одному із полігонів та вже декілька днів відправляться на лінію фронту. За їхніми словами, вірші Юрія Іздрик  — саме такі, які зараз необхідні кожному, хто потребує внутрішньо реабілітації.

Під час поетичного вечора, кожен охочий міг пожертвувати кошти на ЗСУ в скриньку, яка знаходиться на закладі «26 і кава», що у Дрогобичі.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news