logo
08/05
07/05
2 ...

Поруч з перинатальним центром у Львові збудують новий хірургічний корпус «Охматдиту»

01-09-2022 16:4212233

Поруч з перинатальним центром у Львові збудують новий хірургічний корпус «Охматдиту»

На засіданні містобудівної ради представили ідею будівництва нового хірургічного корпусу Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит».

Його збудують  поряд з перинатальним центром, в зеленій зоні, на місці насосної станції, яку буде перенесено, та пожежних резервуарів які планують зберегти. Новий корпус матиме 8-9 поверхів - 42 метри висоти, з майданчиком для посадки гелікоптерів на даху. Площа забудови земельної ділянки складатиме 3 тис. кв. м, а загальна площа будівлі 28 тис. кв. м.

За інформацією розробників проєкту будівництва на даний час остаточно формується медичне завдання що дозволить виключити дублюючі функції з основним корпусом лікарні.

Будівництво нового хірургічного корпусу відбуватиметься за держзамовленням, а замовником виступає Управління капітального будівництва Львівської ОВА, яке у грудні минулого року оголосило тендер на «Виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нового хірургічного корпусу КНП ЛОР «Охматдит». Тендер виграло Державне підприємство «Містопрєкт» з ціною 19  730 103,00 грн.

Згідно з зазначеним в тендері медичним завданням будуватимуть Регіональний центр медицини дитинства, який об'єднає КНП ЛОР «Львівську обласну дитячу клінічну лікарню «Охматдит» і КНП ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований  дитячий медичний центр».

Новий центр матиме: відділення невідкладної медичної допомоги, відділення анестезіології та інтенсивної хірургії, інтенсивна терапія новонароджених з виїзною бригадою, відділення хірургії новонароджених, відділення раннього дитинства, операційний блок, ортопедію і травматологію, два хірургічних відділення, відділення голови та шиї, урологічне відділення, інфекційне відділення, реабілітаційне відділення та лабораторію.

У зв'язку із змінами ДБНів проєктанти мають напрацювати варіанти розташування приміщень цивільного захисту з можливістю надання невідкладної медичної допомоги і проведенням операцій.

Марічка МУХА, для Leopolis.news