В НПП «Північне Поділля» спеціалісти із НЕК «Укренерго» визначали вплив електромагнітного поля ЛЕП на біорізноманіття

https://leopolis.news/post/71865/v-npp-pivnichne-podillya-specialisty-iz-nek-ukrenergo-vyznachaly-vplyv-elektromagnitnogo-polya-lep-na-bioriznomanittya

22/09/2022

Проведені спеціалістами заміри показали, що магістралі ЛЕП, які виділяють певні електричні та магнітні поля, не мають суттєвого впливу на видове різноманіття як флори, так і фауни. Про це зазначила експертка з охорони довкілля НЕК «Укренерго» Ганна Якименко.

За її словами, чисельний та видовий рослинний склад під магістралями ЛЕП майже нічим не відрізняється від рослинності, що зростає поза їх межами. Також, науковці та спеціалісти робочої групи зазначили, що електромагнітні поля від ЛЕПів не впливають і на орнітофауну. Кожен із них мав нагоду споглядати багато різного птаства, що сиділо на дротах електроліній та літало поміж них.

Робоча зустріч відбулася в рамках чотирьохстороннього Меморандуму про співпрацю, підписантами якого є представники від НЕК «Укренерго», Національного авіаційного університету та Національних природних парків «Північне Поділля» і «Кременецькі гори».

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news