logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
20/04
2 ...

На Кавказі відновились протести проти мобілізації (ВІДЕО)

26-09-2022 18:101193

На Кавказі відновились протести проти мобілізації (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

У Дагестані і Кабардино-Балкарії люди знову вийшли протестувати проти російської мобілізації. 

Про це інформує «Кавказ Реалії».

Зокрема, у Махачкалі та Хасав’юрті сотні людей вийшли на акцію протесту проти мобілізації чоловіків на війну з Україною. У Махачкалі зібралося найбільше – кілька сотень людей.

На акції протесту проти мобілізації у Махачкалі затримано і головного редактора видання RusNews. Він повідомив, що його побили та зламали техніку. Його відвезли до відділу МВС у Радянському районі. Журналіст також встиг повідомити, що людей, яких із ним везли у машині, також побили.

Також повідомляється, що відбулася масова бійка протестувальників із поліцейськими. Кілька десятків протестуючих затримали.

Акція протесту розпочалася і в Нальчику (столиці Кабардино-Балкарії). До мітингувальників вийшли місцеві чиновники. Вони відмовилися відповідати на запитання, скільки людей буде мобілізовано із республіки.

У Хасав'юрті, де також люди протестували проти мобілізації на війну рф з Україною, за даними джерел Кавказу.Реалії, затримано близько 20 людей.

Як відомо, 25 вересня у Махачкалі уже відбувалися протести із масовими затриманнями і сутичками. У неділю протестувальники проти мобілізації перекривали трасу Хасавюрт-Махачкала біля села Ендірей, а поліція стріляла в повітря, намагаючись розігнати незгодних із мобілізацією.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news