logo
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
10/03
08/03
07/03
01/03
29/02
28/02
24/02
2 ...

Треба лишити на розсуд українців рішення, коли і як припиняти війну – віцепрезидентка Єврокомісії Юрова

28-09-2022 12:052245

Треба лишити на розсуд українців рішення, коли і як припиняти війну – віцепрезидентка Єврокомісії Юрова
Фото: uatv.com

Віцепрезидентка Єврокомісії Вера Юрова повернулася зі Львова до Брюсселя з «іще сильнішим відчуттям», що Європа зобов’язана зробити все, аби «допомогти Україні досягти безумовної перемоги. 

Про це у столиці ЄС вона розповіла в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

Єврокомісарка висловила думку, що Євросоюз має продовжувати допомагати Україні «без жодних прогалин чи перерв». Окремо виділила в цьому контексті необхідність подальшого постачання зброї й навчання українців користуватися нею, макрофінансову допомогу.

«За останні місяці та роки ми вже інвестували в Україну 19 мільярдів євро, але нам потрібно зробити більше. Тому є ще одна порція грошей – 5 мільярдів макрофінансової допомоги. Маємо продовжувати гуманітарну підтримку, а також – і надалі створювати якомога кращі умови для біженців», – сказала Юрова, додавши, що це – «моральний обов’язок ЄС».

Окремо Юрова зупинилась на потенційних спробах завершити війну дипломатичними переговорами.

«Я повернулася з новим імпульсом, новим власним переконанням, що, якщо я десь бачу вагання, що Україну треба підштовхнути сісти за стіл з агресором, – я почну кричати, якщо почую такі пропозиції. Треба лишити на розсуд українців рішення, коли і як припиняти війну», — наголосила віцепрезидентка Єврокомісії.

Вера Юрова відвідала Львів 26 вересня. Вона виступила перед студентами Українського католицького університету, відвідала лікарню, в якій лікуються поранені українські військові, та зустрілася з мером Львова Андрієм Садовим і міністром культури Олександро Ткаченком.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news