logo
25/04
2 ...

У селі Гребенів на Стрийщині відкрили новий дитячий садок (ФОТО)

24-10-2022 21:281158

У селі Гребенів на Стрийщині відкрили новий дитячий садок (ФОТО)
Фото: Львівська ОВА

Ремонт дошкільної установи розпочали у 2021 році за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Приміщення дитсадка у с. Гребенів не використовували за призначенням з 2020 року – через відсутність належних та безпечних умов перебування для дітей: застаріле пічне опалення, кухня на дровах, відсутність актового та спортивного залів тощо. У зв’язку з цим батьки змушені були довозити малечу у дошкільні установи м. Сколе (12 км), а хто не мав такої можливості – залишав дітей вдома.

«Коли робимо щось для дітей і бачимо їхні радісні обличчя, то найбільше відчуваємо, що нам є за що боротися. Дякую департаменту освіти і науки та департаменту економіки Львівської ОДА, обласній раді та Сколівській громаді за всі зусилля, яких доклали до відкриття дитсадка. Дякую Збройним Силам України за те, що ми маємо зараз можливість відкривати дитсадки і виховувати у них дітей, дякую Сколівщині за те, що у вас ростуть такі гарні українці. Ми зробимо все для того, щоб вони вчилися, працювали і жили у нашій славній Україні!», – зазначив під час відкриття дитсадка начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

У межах проєкту реконструювали коридори, навчальні приміщення, спортзал, роздягальні з душовими та санвузлами, вестибюль, гардероб, кухонний блок з виробничими, допоміжними та побутовими приміщеннями, а також актовий зал, облаштували локальні очисні споруди, підземні резервуари для води, влаштували фізкультурно-спортивну та навчально-дослідну зони; розширили площу ігрової кімнати на 41 кв.м., замінили пічне опалення на парове, облаштували спальні, туалетні  приміщення, модернізували харчоблок, для якого придбали кухонне та холодильне обладнання. Також закупили дитячі меблі для спальної та ігрових кімнат, утеплили та пофарбували фасад дошкільного корпусу. 

Ігровий майданчик встановили за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій у 2021 році.

Загальна кошторисна вартість проєкту сягнула майже 2,9 млн грн, з яких понад 1,9 млн грн – кошти обласного бюджету, 940,465 тис грн – кошти місцевого бюджету.

Відновлення роботи дошкільного корпусу № 4  с. Гребенів забезпечить здобуття  дошкільної освіти для 20 дітей зі села, в якому проживає 600 жителів. Крім того, створили 5 робочих місць.

Як зазначив голова Сколівської територіальної громади Микола Василишин, за неповних три роки у громаді відкрили вже третій дитячий садок.

«Я радий, що ми завершили реконструкцію будівлі дитячого садка і всередині, і зовні. Дякуємо обласній військовій адміністрації та обласній раді за виділені кошти. Спільними зусиллями можна зробити багато добрих справ. У Сколівській громаді за неповних три з половиною роки ми відкрили вже третій садок! Сподіваюся, що інші громади покажуть такий самий приклад. Тепер наші діти отримуватимуть ті виховання, комфорт і затишок, які повинні отримувати маленькі дошкільнята», – наголосив Микола Василишин. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news