logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Херсон повертається під контроль України – ГУР звернулося до російських військових

11-11-2022 15:541690

Херсон повертається під контроль України – ГУР звернулося до російських військових
Фото: Суспільне

Херсон повертається під контроль України, до міста заходять підрозділи ЗСУ. Головне управління Розвідки міноборони України звернулося мовою ворога до російських військових у Херсоні із закликом не чинити опір та здаватися в полон.

Відповідне звернення ГУР опублікувало у соцмережах.

Як і очікувалося, після відступу основного угруповання військ армії рф з українського Херсона російське командування кинуло російських військових напризволяще.

«Ваші командири закликають вас переодягатися у цивільний одяг та намагатися самостійно тікати з Херсона. Очевидно, це вам не вдасться. Херсон повертається під контроль України, до міста заходять частини ЗСУ. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії. Будь-які спроби протидіяти Збройним силам України буде припинено. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений. Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон.

У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку. Ми дотримуємося Женевських конвенцій, гарантуємо військовополоненим харчування, медичну допомогу та можливість вашого обміну на військовослужбовців українських Збройних Сил, які перебувають у полоні в російській федерації»,- зазначили у ГУР.

Там додали, що безпечно здатися в полон, попередньо обговоривши умови здачі з уповноваженими представниками українського командування, можна зателефонувавши гарячою лінією державного проекту України «Хочу жити»:

+38 066 580 34 98

+38 093 119 29 84

Якщо ж російські військові не можуть зв'язатися з проектом «Хочу жити», у ГУР закликали їх виконувати наступні дії:

відстебнути магазин і повісити зброю на ліве плече стволом униз, підняти руки з білим прапором (підійде будь-яка біла тканина), кричати «Здаюся!», підходити до українських військових за командою та виконуйте всі їхні вимоги.

Як здатися в полон у складі групи чи підрозділу:

Скласти всю зброю і відійти, стати перед своєю військовою технікою (перед цим заглушити її – вона не повинна бути в бойовому положенні), відправити перемовника (офіцера або найстаршого за званням) – він повинен бути беззбройним і мати білий прапор.

Громадян України, який насильно  «призвали» служити в окупаційному війську у ГУР закликають повідомляти про це українським військовим.

Як писав Leopolis.news, у Херсоні російські військові переодягаються у цивільний одяг і ховають зброю.

Підготувала Анастасія Андрійчук,  Leopolis.news