Ірина Верещук: Безкоштовні дрова мають доставити у прифронтові райони до початку холодів

https://leopolis.news/post/74911/iryna-vereshchuk-bezkoshtovni-drova-mayut-dostavyty-u-pryfrontovi-rayony-do-pochatku-holodiv

12/11/2022

Про це йшлося на міжвідомчій нараді під головуванням Віцепрем'єр-міністра - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, пише Урядовий портал.

Половина областей вже уклала необхідну кількість угод з лісогосподарствами та постачальниками паливної деревини.

Водночас Харківщина, Сумщина, Запоріжжя та Донеччина поки що мають лише половину укладених угод. Варто поквапитись, щоб встигнути вчасно забезпечити людей паливом до початку холодів.

Тому вже до кінця наступного тижня формальності мають бути улагоджені, а причини затримки – усунуті, наголосила Віце-прем’єр-міністр.

«Всі угоди з лісогосподарствами та постачальниками паливної деревини повинні бути укладені якнайшвидше. До кінця наступного тижня!» – поставила задачу перед обласними військовими адміністраціями посадовець.

Нагадаємо, державна допомога у вигляді безоплатних дров для обігріву осель надається населенню територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій. Йдеться про 8 прифронтових областей: Донецьку, Запорізьку, Миколаївську, Сумську, Харківську, Херсонську, Дніпропетровську та Чернігівську.

Для цього Уряд за ініціативи Мінреінтеграції затвердив розподіл субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам у розмірі майже 563 мільйони гривень.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news