logo
24/04
2 ...

Найскладніша ситуація на заході України – в «Укренерго» попередили про «важкі дні»

16-11-2022 11:50771

Найскладніша ситуація на заході України – в «Укренерго» попередили про «важкі дні»
Фото: mind.ua

Напередодні, 15 листопада, внаслідок найбільшої атаки в історії енергетики постраждали всі регіони України.

Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, наступні декілька днів будуть важкими й слід підготуватися до тривалих відключень.

«Найбільш складна ситуація на заході Україні, а також у центральному і північно-східних регіонах. Для стабілізації енергосистеми Укренерго було застосовано аварійні графіки відключень. Це дозволило запобігти повному знеструмленню країни», - повідомив в ефірі Єдині новини голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький»,  

За його словами, наступні декілька днів будуть важкими: наближається похолодання і споживання електроенергії зростатиме, відповідно навантаження на мережі теж.

Відтак в  «Укренерго» закликають українців з розумінням ставитися до відключень, які будуть впроваджуватися в міру потреби, а також не полишати звичку економно використовувати електроенергію.

Як писав Leopolis.news, росія запустила по Львівщині 13 ракет. Є влучання у три об'єкти енергетичної інфраструктури, внаслідок чого близько 2 мільйонів мешканців регіону залишилися без електроенергії. Впродовж ночі завдяки роботі рятувальників, фахівців Укренерго та Львівобленерго, вдалося під'єднати близько 90% до мережі.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news