logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

У США спецпрокурор буде розслідувати справи, пов’язані з Дональдом Трампом

19-11-2022 18:57487

У США спецпрокурор буде розслідувати справи, пов’язані з Дональдом Трампом
Фото: dw.com

Генеральний прокурор США Меррік Ґарланд у п’ятницю, 18 листопада, призначив спеціального прокурора Джека Сміта для розслідування справ, пов’язаних із колишнім президентом Дональдом Трампом. 

Це рішення покликане зняти підозри щодо потенційного конфлікту інтересів після оголошення Трампом своєї кандидатури на вибори 2024 року, повідомляє Польське радіо.

Генеральний прокурор США Меррік Ґарланд у п’ятницю, 18 листопада, призначив спеціального прокурора Джека Сміта для розслідування справ, пов’язаних із колишнім президентом Дональдом Трампом. Це рішення покликане зняти підозри щодо потенційного конфлікту інтересів після оголошення Трампом своєї кандидатури на вибори 2024 року.

Ґарленд оголосив, що цей прокурор буде контролювати розслідування справи про зберігання Трампом секретних документів, які він взяв із собою до Флориди після того, як залишив Білий дім, а також розслідування спроби втручання в передачу влади після виборів 2020 року.

Сміт — досвідчений слідчий, який працював у республіканській і демократичній адміністраціях, а раніше був прокурором Міжнародного суду в Гаазі, зокрема у справах про воєнні злочини в Косово.

Призначення спеціального прокурора відбулося відразу після того, як Трамп оголосив, що має намір знову балотуватися в президенти на виборах 2024 року.

«Ґрунтуючись на останніх подіях, зокрема заяві колишнього президента про те, що він буде кандидатом у президенти на майбутніх виборах, і висловленому нинішнім президентом намірі також бути кандидатом, я вирішив, що в суспільних інтересах призначити спеціального прокурора», — сказав Ґарленд.

Він зазначив, що Сміт зможе прийняти рішення, чи пред’являти експрезиденту звинувачення, незалежно від федеральної прокуратури.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news