logo
29/03
2 ...

Голова Львівської ОВА зареєстрував статути 15 релігійних громад шести конфесій

01-12-2022 09:482074

Голова Львівської ОВА зареєстрував статути 15 релігійних громад шести конфесій
Фото: ілюстративне

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький  підписав розпорядження про реєстрацію статутів та змін до них півтора десятків релігійних громад.

Відповідний документ з’явився на офіційному сайті ЛОДА. 

Розпорядженням голови ЛОВА затверджено статути із змінами п’яти релігійним громадам  Української Греко-Католицької Церкви, п’яти  релігійним громадам Української Православної Церкви (Православної Церкви України), одній громаді Римсько-Католицької Церкви, єврейській громаді та трьом громадам євангелистів та баптистів.

Нові документи отримали релігійні  громади УГКЦ: Різдва пророка Івана Хрестителя у селі Стоділки Львівського району, Архистратига Михаїла в селі Розваж Золочівського району, Покрови Пресвятої Богородиці у селі Лютинка Стрийського району, Святого Миколая  в селі Гончарівка Золочівського району,  Святого Миколая у селі Мельнич Стрийського району.

Нові документи отримали релігійні  громади УПЦ: Різдва Пресвятої Богородиці у селі Віднів Львівського району, парафії Успіння Пресвятої Богородиці у селі Новий Кропивник Дрогобицького району, Воскресіння Господнього у селі Віжомля Яворівського району, Покрови Пресвятої Богородиці у селі Загір’я Самбірського району, Введення в храм Пресвятої Богородиці у селі Зубків Червоноградського району.

Також розпорядженням голови ЛОВА затверджено статут релігійної громади Римсько-Католицької Церкви парафії Пресвятої Діви Марії Чудотворного Медальйону у Залізничному районі міста Львова та статут релігійної громади «Єврейська месіанська громада «Є Львів».

Нові статути затверджено також релігійній громаді Церква Християн Віри Євангельської «Голгофа» у м. Львові», релігійній громаді Церкви Євангельських Християн-Баптистів у м. Самбір Самбірського району та Церкви Християн-Баптистів у м. Миколаїв Стрийського району.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news