logo
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
10/03
08/03
07/03
01/03
29/02
28/02
24/02
2 ...

Відомо про 18 випадків погроз у 12 країнах: Кулеба провів термінову нараду з послами

03-12-2022 13:402312

Відомо про 18 випадків погроз у 12 країнах: Кулеба провів термінову нараду з послами
Фото: glavcom.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у зв'язку з кампанією терору проти України та дипломатів провів термінову нараду з послами.

Про це Дмитро Кулеба написав на своїй сторінці у Facebook.

Під час наради йшлося про безпеку українських посольств та консульств, постачання енергетичного обладнання в Україну, а також втілення Формули миру президента Володимира Зеленського.

 «Станом на зараз, маємо 18 випадків погроз в 12 країнах: замах на теракт в Іспанії, пакети зі збоченими погрозами у вигляді вирваних очей тварин в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, Чехії, Ватикані, Франції, повідомлення про мінування в Казахстані, а також підозрілий лист в США», - розповів Дмитро Кулеба. 

 Кулеба зазначив, що у такий спосіб терористи хочуть послабити, залякати Україну та підірвати важливу дипломатичну роботу з постачання зброї, енергообладнання, ізоляції росії.

Міністр наголосив, що дипломати вже посилили безпеку та працюють з національними правоохоронними органами іноземних країн та СБУ, щоб знайти та покарати винних.

«Терористам нічого не вдасться. Ми не дамо їм залякати Україну чи підірвати роботу дипломатів. Ми продовжимо захищати свій дипломатичний фронт, тягнути зброю та енергообладнання, посилювати ізоляцію росії та працювати над трибуналом для керівництва держави-терориста», – наголосив міністр.

 Крім безпеки українських посольств та консульств, на нараді також йшлося про постачання енергетичного обладнання в Україну та втілення формули миру президента Володимира Зеленського.

  Глава МЗС повідомив, що «скоро» в Україну надійде більше трансформаторів, генераторів та запчастин, щоб допомогти енергетикам забезпечити світло, воду та тепло у будинках українців

 Також, як зазначив Дмитро Кулеба,  посли починають системну роботу з проведення переговорів із партнерами щодо втілення Формули миру президента Зеленського.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news