logo
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
2 ...

Львів вперше з візитом відвідала посол США Бріджит Брінк: місто отримало техніку для усунення аварій на тепломережах

08-12-2022 15:492096

Львів вперше з візитом відвідала посол США Бріджит Брінк: місто отримало техніку для усунення аварій на тепломережах
Фото: автор: Роман Балук

До Львова вперше приїхала Бріджит Брінк, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні, щоб засвідчити підтримку українських міст у сфері енергетичної безпеки від Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Так, у межах Проєкту енергетичної безпеки, що реалізується в Україні Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), Львівтеплоенерго отримало екскаватор JCB 3СХ Sitemasler, який вже виконує аварійні роботи на тепломережах міста. Окрім цього в межах програми українським містам обіцяють передати мобільні котельні на твердому паливі, дизельні генератори, сталеві труби та з’єднувальні елементи до них, засувки та інші запчастини, які дадуть можливість максимально оперативно усувати аварійні ситуації на тепломережах.

«Щоб допомогти українському народу пережити цю важку зиму, Сполучені Штати надають підтримку Україні для стабілізування та ремонту електричних, теплових та газових мереж по всій країні», – сказала посол США Бріджит Брінк.

«Лише минулого тижня Державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про нове зобов’язання надати 53 мільйони доларів США на обладнання для електроенергетики. 

Це продовження вже наданої допомоги у вигляді понад 1000 електрогенераторів для громад, ТКЕ та медичних закладів у 21 області по всій Україні. Наша підтримка також включає важку техніку, зокрема, 30 екскаваторів, які USAID нещодавно доставило у 24 міста, щоб допомогти оперативно ремонтувати пошкоджені тепломережі та відновлювати теплопостачання та гаряче водопостачання», - сказала Бріджит Брінк, Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні.

«Для загального розуміння - понад 100 км труб у системі водо- і теплопостачання є пошкоджені на підконтрольних Україні територіях. Пошкоджено близько 600 об'єктів теплопостачання. Загалом ми вже відновили 60, в тому числі за рахунок допомоги USAID.

Але маємо завдання не просто відновити, а зробити нашу інфраструктуру більш кращою, енергоефективнішою.

Ми дякуємо уряду США, за допомогу, і, що важливо, за швидкість, з якою вона надається, щоб ми могли якісно і безпечно пройти цей опалювальний сезон», - наголосив Василь Лозинський, в.о. Міністра розвитку громад та територій України.

«Завдання міста - забезпечити функціонування інфраструктури водопостачання, теплопостачання, впровадження альтернативних варіантів їх роботи. Завдяки великому пакету допомоги з боку уряду США, ми вже отримали реальну допомогу, яка вже працює у Львові. З питань безпеки ми не озвучуємо конкретні  локації, але подарована техніка вже допомагає встановлювати твердопаливні котли, щоб наші медичні заклади могли працювати за різних сценаріїв подій.

Ми вдячні уряду США, Посольству США в Україні, Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) за їхню неоціненну допомогу для України у ці складні часи. Сподіваємося, що наша співпраця буде активно розширюватися і на інші сфери», - підкреслив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news