logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

Естонія услід за Латвією та Литвою припиняє мовлення «Дождя»

08-12-2022 17:55785

Естонія услід за Латвією та Литвою припиняє мовлення «Дождя»

Естонія, як раніше Латвія та Литва, з 8 грудня припиняє мовлення телеканалу «Дождь».

Про це повідомляє «Радіо Свобода» із посиланням на естонське видання «Postimees».

Причина така ж, як у литовської сторони. Анульована владою Латвії ліцензія надавала телеканалу право поширювати свій контент у країнах ЄС, США та інших країнах. Після відкликання ліцензії «Дождь» перестане транслюватися і в Естонії.

В Естонії телеканал транслювали оператори Telia, Elisa та Home 3. Представник Elisa сказав, що компанії надійшло повідомлення від департаменту захисту прав споживачів та технічного нагляду про зупинення мовлення «Дождя».

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що у Литві буде припинено трансляцію телеканалу «Дождь» – слідом за відповідним рішенням про анулювання владою Латвії ліцензії для цього мовника.

А 2 грудня Нацрада з електронних засобів масової інформації (NEPLP) Латвії оштрафувала телеканал «Дождь» на 10 тисяч євро за показ в ефірі мапи з окупованим Кримом у складі Росії та слова «наша армія» стосовно російської армії. Днем раніше, закликаючи глядачів ефіру писати про порушення при проведенні мобілізації та воєнні злочини, ведучий Олексій Коростельов сказав: «Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям у тому числі ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням і просто елементарними зручностями на фронті».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news