Окупація сервісних центрів МВС – «Веставтохабом» з Волині…. | Блог Івана Спринського

https://leopolis.news/post/77168/okupaciya-servisnyh-centriv-mvs--vestavtohabom-z-volyni--blog-ivana-sprynskogo

23/12/2022

Мабуть, не варто говорити про те, що реформа не торкнулась, “кваліфікованих” кадрів, які залишились на своїх місцях. Це, мабуть, хронічна хвороба усіх держустанов.

Я б хотів розповісти про інше. Про цікаве явище, яке прийшло на Львівщину з Волині, під назвою West auto hub (Далі WAH). Як і «нові МРЕВ», зовні WAH виглядає дуже привабливо. Величезний спектр, на перший погляд, дуже зручних послуг… не буду рекламувати, але якщо коротко - “Бажаєш авто? Приженемо, розмитнимо, зареєструємо!”. Здавалося б, що тут поганого? Насправді нічого… при умові, що ви їх клієнт. Але, якщо до прикладу, ви бажаєте отримати послугу МРЕВ в Зимній Воді без участі WAH…Приготуйтесь!))) У вас буде більш ніж вдосталь часу, насолодитись картиною, як дівчата в ділових костюмах завалюють адміністраторів МРЕВ синіми папками з лого WAH. І поки працівники мрев розгрібають “ВІП замовлення”, ви чекаєте… чекаєте… і чекаєте, і не важливо, яка там година у вас в талончику. Як же так сталось, що державна сервісна служба, яка повинна надавати послуги усім на рівні (принаймні вони так декларують), стала узурпована бізнес-структурою?

Річ у тому, що у 2020 році, на околицях Львова раптово відкрився сервісний центр МВС європейського взірця у с. Зимна Вода. Зручне розташування, великий паркінг, сучасна будівля були поза конкуренцією Львівському центру на Данила Апостола. Що правда зовні він, ну дуже нагадував дизайн МРЕВ Волинської області, звідки до речі, і перевели недавно нового керівника. Ще однією схожістю, з Волинськими мрев, є наявність сусіда - West auto hub. Таке враження, що це обов’язковий додаток до нового приміщенням, яке до речі МРЕВ орендує, за державні кошти. «Новий» Львівський керівник мало того, що працював начальником Нововолинського МРЕВ в тісній співпраці з WAH, то ще й має тісну «взаємодію» з вищим керівництвом МВС. Враховуючи те, що не так давно змінився і керівник головного сервісного центру МВС, то виникає підозра, що питання WAH лобіюють таки безпосередньо у міністерстві. І така підозра не безпідставна)… У наступній публікації, розповім детально про «громадян Словаччини - Волині», таких як Мостенець Сергій та Мельник Дмитро, а також їх покровителів в МВС та Верховній Раді. Далі буде…

Іван Спринський