logo
09/04
07/04
09/10
28/08
15/08
11/08
10/08
09/08
12/07
06/07
19/05
28/04
22/03
24/02
2 ...

Окупація сервісних центрів МВС – «Веставтохабом» з Волині…. | Блог Івана Спринського

23-12-2022 16:322688

Окупація сервісних центрів МВС – «Веставтохабом» з Волині…. | Блог Івана Спринського

У 2016 році розпочалась реформа МВС, в результаті якої старі «МРЕВ» були ліквідовані, а натомість ми отримали гарненькі зовні Сервісні центри МВС. Та, що ж там в середині??? Головне гасло сервісних центрів “Твій якісний державний сервіс”... та от, чи дійсно він залишається державним?

Мабуть, не варто говорити про те, що реформа не торкнулась, “кваліфікованих” кадрів, які залишились на своїх місцях. Це, мабуть, хронічна хвороба усіх держустанов.

Я б хотів розповісти про інше. Про цікаве явище, яке прийшло на Львівщину з Волині, під назвою West auto hub (Далі WAH). Як і «нові МРЕВ», зовні WAH виглядає дуже привабливо. Величезний спектр, на перший погляд, дуже зручних послуг… не буду рекламувати, але якщо коротко - “Бажаєш авто? Приженемо, розмитнимо, зареєструємо!”. Здавалося б, що тут поганого? Насправді нічого… при умові, що ви їх клієнт. Але, якщо до прикладу, ви бажаєте отримати послугу МРЕВ в Зимній Воді без участі WAH…Приготуйтесь!))) У вас буде більш ніж вдосталь часу, насолодитись картиною, як дівчата в ділових костюмах завалюють адміністраторів МРЕВ синіми папками з лого WAH. І поки працівники мрев розгрібають “ВІП замовлення”, ви чекаєте… чекаєте… і чекаєте, і не важливо, яка там година у вас в талончику. Як же так сталось, що державна сервісна служба, яка повинна надавати послуги усім на рівні (принаймні вони так декларують), стала узурпована бізнес-структурою?

Річ у тому, що у 2020 році, на околицях Львова раптово відкрився сервісний центр МВС європейського взірця у с. Зимна Вода. Зручне розташування, великий паркінг, сучасна будівля були поза конкуренцією Львівському центру на Данила Апостола. Що правда зовні він, ну дуже нагадував дизайн МРЕВ Волинської області, звідки до речі, і перевели недавно нового керівника. Ще однією схожістю, з Волинськими мрев, є наявність сусіда - West auto hub. Таке враження, що це обов’язковий додаток до нового приміщенням, яке до речі МРЕВ орендує, за державні кошти. «Новий» Львівський керівник мало того, що працював начальником Нововолинського МРЕВ в тісній співпраці з WAH, то ще й має тісну «взаємодію» з вищим керівництвом МВС. Враховуючи те, що не так давно змінився і керівник головного сервісного центру МВС, то виникає підозра, що питання WAH лобіюють таки безпосередньо у міністерстві. І така підозра не безпідставна)… У наступній публікації, розповім детально про «громадян Словаччини - Волині», таких як Мостенець Сергій та Мельник Дмитро, а також їх покровителів в МВС та Верховній Раді. Далі буде…

Іван Спринський