logo
09/04
07/04
09/10
28/08
15/08
11/08
10/08
09/08
12/07
06/07
19/05
28/04
22/03
24/02
2 ...

НАБУ і ДБР треба реально взятися за боротьбу з корупцією в армії | Блог Івана Спринського

09-10-2023 11:325116

НАБУ і ДБР треба реально взятися за боротьбу з корупцією в армії | Блог Івана Спринського

От керівництво НАБУ, керівництво ДБР говорять, що вони борються з корупцією у армії. Всім керівникам західного регіону хочу одне сказати: я вам прізвища назву, як приклад, Саєвич Йосип. Це заступник начальника Академії сухопутних військ з тилу.

Ви колись предметно досліджували взагалі, в який спосіб в нього, який все життя був на службі, його дружини і доньки звідки взялись будинки, квартири, нерухомість, ділянки земельні? Хоч колись досліджували, а хто поставляє послуги з опалення, хто поставляє послуги в котельні, чиї це фірми? Яку вони дотичність мають до Саєвича? Ви досліджували і доповідали Президенту України правду, хто там на Яворівському напрямку форму шиє, продукти поставляє і як ці всі фірми мають відношення до одного прізвища? До одного клану Саєвичів. Ви навчіться працювати предметно і показувати тих людей, котрі справді знищують армію. Зробіть кілька показових затримань і ув’язнень тих про яких знає вся Львівська область, тільки ви не знаєте про що доповідати в Києві, або ви дурите все це керівництво.

Академія сухопутних військ, навчальні центри: Сльозко Юрій, Саєвич Йосип, один начпрод, інший замтилу. Це приклади того, на мою думку, які люди не повинні бути в навчальних закладах, де вчать військових, захищати Українську державу, тому що якщо ви будь якого курсанта візьмете і запитаєте: «А що ж відбувається? І хто це за люди?», то більшість з них вам відповість, що це «касири», які десятиріччями сидять на схемах.

Тому я і піднімаю зараз ці питання. Я піднімав, де їх бачив: у ТЦК, у ССО. Я вважаю, що в українському війську повинні бути на керівних посадах справді достойні люди. Зараз багато курсантів мені пишуть, інструкторів середнього, сержантського, офіцерського складу з академії, з навчальних центрів ще більш ганебні і кричущі факти, які там відбуваються і по гуманітарній допомозі і по міжнародній допомозі, і по допомозі зі зброєю.

Ми це все структуруємо і також будуть звернення додаткові до правоохоронців. Ще раз повторюся, кінцева мета – це за зиму, за весну максимально очистити керівний склад Збройних сил України від всякої нечисті, від злочинців, корупціонерів. Ми маємо надто мало часу, щоб реформувати військо, ми маємо мало часу, щоб у війську на керівні посади йшли ті, хто починав свою службу з піхоти, вони мають бути на керівних посадах, а не радянські офіцери. Тому доєднуйтесь, підписуйтесь, діліться відео, інформацією, яка вам відома про свавілля в армії. Маємо зробити армію кращою. Цього не змогли

зробити керівники, які були 30 років на командних посадах у військових частинах. Я вважаю, що добровольці, українські солдати можуть між собою об’єднатись і допомогти тим людям, які є в генштабі, міністерстві оборони, а вони є, відсоток вольових генералів є, допомогти зробити військо справді елітою.

Це вже роблять півтора року солдати у окопах, на нульових позиціях, це повинні робити офіцери у тилу, навчальних центрах, у військових частинах на керівних посадах. І ми це забезпечимо.