logo
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
2 ...

Кулеба закликав ЄС запровадити нищівні санкції проти російської індустрії ракет і безпілотників

23-01-2023 20:542712

Кулеба закликав ЄС запровадити нищівні санкції проти російської індустрії ракет і безпілотників
Фото: mfa.gov.ua

Десятий санкційний пакет ЄС має бути ухвалений якнайшвидше та підвищити тиск на державу-агресора, зокрема запровадити потужні санкції проти російської індустрії ракет і безпілотників, закрити всі шляхи обходу вже введених обмежень, ввести нові персональні санкції та санкції проти енергетики, банківської сфери, медіа та телекомунікацій, металургії та інших сфер.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-виступу на Раді міністрів закордонних справ ЄС. 

«Я закликаю вас запровадити нищівні санкції проти російської індустрії ракет і безпілотників. Знищивши чи серйозно обмеживши здатність росії виробляти нові ракети та безпілотники ми “вб’ємо” їхню можливість створювати нові засоби терору. Ми також досягнемо довгострокової стратегічної мети стримування російського ракетного терору”», - наголосив Дмитро Кулеба.

Міністр закликав підвищити санкційний тиск нарф, щоб зупинити її воєнні злочини. Він наголосив, що жодні виключення чи послаблення санкцій неприпустимі. 

“Дуже важливо закрити всі лазівки для обходу санкцій. Дані свідчать про активні спроби росії обходити обмеження. Все це має зустрічати жорсткий відпір”, - заявив він. 

Глава МЗС України нагадав про заклик України знизити граничне обмеження на ціну нафти, оскільки актуальна ціна Urals вже нижча за 40 доларів США за барель. Він також закликав відключити більше російських банків від SWIFT, насамперед Газпромбанк і Банк Санкт-Петербург, які залучені до фінансування війни. Дмитро Кулеба також наполягає на закритті доступу рф до хмарних сервісів і операцій з криптовалютою, запровадження санкцій проти російської металургії. 

Окремо міністр згадав про потребу припинення співпраці з росією в сфері атомної енергетики та запровадження санкцій проти Росатому. Дмитро Кулеба переконаний, що першим кроком може стати запровадження персональних санкцій проти співробітників і посадовців Росатому, залучених до захоплення та мілітаризації Запорізької АЕС.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news