logo
26/04
25/04
2 ...

На Львівщині вчителі навчатимуть учнів правил мінної безпеки

31-01-2023 14:071143

На Львівщині вчителі навчатимуть учнів правил мінної безпеки
Фото: Львівська ОВА

Учора, 30 січня, департамент освіти і науки Львівської ОВА та благодійна організація «Українська освітня платформа» уклали Меморандум про співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Першим проєктом стане залучення педагогів області до проєкту «Освітня програма з протидії мінній небезпеці», який БО «Українська освітня платформа» реалізує у межах СПІЛЬНО – програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни.

За попередніми дослідженнями ДСНС в Україні вже заміновано приблизно 13% території, тому діти мають знати, які небезпеки можуть чекати на них. Співпраця з Українською освітньою платформою допоможе навчити школярів Львівщини убезпечити себе від мінних пристроїв.

«Україна зараз, на жаль, потрапила у перелік країн чи не з найбільш замінованою територією. Діти під час канікул дуже цікаві та допитливі. Вони можуть часом натрапити на вибухові пристрої, які ворог спеціально розкидає. Тому краще дітям знати про те, що не можна рухати та як поводитись, коли виявляєш такі речі. Це збереже комусь здоров’я, а комусь – життя», – наголосив директор департаменту освіти та науки ЛОВА Олег Паска. 

Педагоги з різних областей, зокрема Тернопільської, Івано-Франківвської, Дніпропетровської, Харківської, Черкаської, Кіровоградської та Запорізької, вже долучились до цієї ініціативи.

«У межах проєкту «Освітня програма з протидії мінній небезпеці» разом з Дитячим фондом ООН (Юнісеф) ми проводимо тренінги спочатку для педагогів, аби ті навчили своїх учнів правил поводження з вибухонебезпечними предметами», – зазначив менеджер проєктів БО «Українська освітня платформа», які втілюються у партнерстві з UNICEF Олег Олійник. 

Ознайомитись із докладною інформацією та зареєструватись для участі в проєкті можна за покликанням

Довідка:

БО «Українська освітня платформа» вже понад 10 років сприяє якісним змінам у суспільстві, об'єднуючи людей та допомагаючи своїм партнерам. Своєю діяльністю вони розвивають громади України через підсилення та підтримку молоді, релігійних спільнот, фахівців соціальної сфери, органів місцевого самоврядування, локальних волонтерських, громадських та благодійних організацій.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news