logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Цього тижня ще 18 постраждалих від війни українців відправили на лікування за кордон

03-02-2023 21:481004

Цього тижня ще 18 постраждалих від війни українців відправили на лікування за кордон
Фото: МОЗ

18 цивільних та військових з Одещини, Черкащини, Київщини, Дніпропетровщини та територій активних бойових дій вдалося евакуювати до Австрії, Франції, Нідерландів, Норвегії, Польщі та Швеції. У складі групи – пацієнти з мінно-вибуховими пораненнями та онкопацієнти. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зазначимо, що організувати медичне транспортування пацієнтів вдається завдяки співпраці Міністерства охорони здоров’я України та Європейської комісії за активного сприяння обласних військових адміністрацій і медзакладів, за підтримки Державної прикордонної служби України та Державної міграційної служби України. 

Евакуюють дорослих і дітей із важкими пораненнями, опіками та захворюваннями, які потребують спеціалізованої та невідкладної медичної допомоги. 

Такі доправлення на лікування за кордон здійснюється практично щодня. Адже постійні бойові дії, обстріли та пошкодження інфраструктури суттєво ускладнюють надання медичної допомоги на сході та прифронтових територіях. Евакуаційні рейси, організовані МОЗ та партнерами, тривають, а постраждалі українці мають змогу пройти лікування та/або реабілітацію за кордоном.

За потреби пацієнтів супроводжують родичі або близькі, враховуючи необхідність у сторонній допомозі та підтримці через важкий стан, а також у подальшому післяопераційному догляді. 

Нагадуємо, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України забезпечують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через медичний хаб у Львові до аеродрому в Польщі. Далі повітряними госпіталями чи спеціальним авіатранспортом транспортують українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Від початку війни Міністерство разом із міжнародними партнерами продовжують працювати та робити усе можливе, аби врятувати наших людей та надати їм необхідну медичну допомогу. Загалом вже евакуйовано понад 2 500 українців. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news