logo
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
12/03
11/03
2 ...

«Спроба поцілувати руки путіна, які по лікті в крові»: у МЗС відреагували на заяву Берлусконі щодо Зеленського

13-02-2023 17:212059

«Спроба поцілувати руки путіна, які по лікті в крові»: у МЗС відреагували на заяву Берлусконі щодо Зеленського
Фото: REUTERS

У МЗС України заявили, що експрем'єр Італії Сильвіо Берлусконі своїми заявами заохочує росію до подальшої війни.

Так у МЗС прокоментували заяву італійського політика, який пояснив агресію РФ «політикою Зеленського».

Як відомо, Сильвіо Берлусконі розкритикував прем’єр-міністерку Італії за зустріч із Президентом України в Брюсселі. За його словами, якби Володимир Зеленський припинив «атакувати» Донбас, війни не було би.

Коментуючи цю заяву, речник МЗС Олег Ніколенко нагадав таку історію:

«В 2010 році я працював в українському посольстві в Лівії. Добре пам‘ятаю, як тодішній прем‘єр-міністр Сильвіо Берлусконі прилетів на зустріч із Муаммаром Каддафі. Під час офіційної церемонії в присутності телекамер Берлусконі цілував руки лівійському диктатору, аби продемонструвати свою лояльність.

Безглузді звинувачення Берлусконі на адресу українського президента - спроба поцілувати руки Путіна, які по лікті в крові. Намагання продемонструвати свою лояльність російському диктатору».

«Водночас італійський політик має усвідомлювати, що, поширюючи російську пропаганду, він заохочує Росію до продовження її злочинів проти України, а відтак несе політичну та моральну відповідальність.

Натомість ми високо цінуємо опертивну реакцію премєр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, яка підтвердила непохитну підтримку України з боку італійського уряду після неприйнятних заяв Берлусконі», – додав речник МЗС.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news