logo
19/04
16/04
08/04
07/04
05/04
04/04
02/04
31/03
29/03
27/03
26/03
2 ...

У Великомостівській ОТГ виявили стихійний скотомогильник (ФОТО)

01-03-2023 14:183558

У Великомостівській ОТГ виявили стихійний скотомогильник (ФОТО)
Фото: Юрія Кірика

Екоактивісти виявили на території Великомостівської територіальної громади місця незаконного скидання решток свійських тварин та стихійні сміттєзвалища.

Про це вони повідомили редакцію Leopolis.news.

Подібні випадки на території Великомостівскої ОТГ фіксуються вже не вперше. Нещодавно ця ситуація була предметом вивчення комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради.

Як розповідає депутат Великомостівської міської ради Юрій Кирик, відходи виявлені поблизу села Боянець, яке на території цієї ОТГ.

«Існування скотомогильника неподалік річки Свиня та Великомостівського водозабору створює реальні загрози отруєння людей та епізоотичних надзвичайних ситуацій», – наголошує Ю.Кирик.

Відповідне звернення щодо дотримання природо-охоронного та екологічного законодавства, використання земель він скерував на розгляд постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу ЛОР.

За словами екоактивістів, факти постійного виявлення стихійних звалищ на території Великомостівської ОТГ свідчать про системну бездіяльність керівництва міської ради щодо ліквідації цих явищ.

Нагадаємо, що нещодавно під час обстеження території Великомостівської територіальної громади Червоноградського району Державна екологічна інспекція у Львівській області виявила непоодинокі випадки засмічення твердими побутовими відходами лісосмуг, відпочинкових зон та прилеглих територій.

За цим фактам Інспекція звернулась до Великомостівської міської ради для вжиття заходів реагування та прийняття рішення згідно ст. ст. 12, 21 Закону України «Про відходи». У разі фіксування правопорушення та встановлення винних осіб ДЕІ вживатиме заходи щодо притягнення таких осіб до відповідальності.

Андрій БОЛКУН, Leopolis.news

Фото Юрія Кірика